Avià acull la primera edició de Firhàbitat, la fira de la bioconstrucció i l’eficiència energètica. Obrirà portes demà, divendres, i hi haurà l’espai firal a l’Avinguda Francesc Macià i es faran actes a la sala de l’Ateneu. Demà al migdia, es podrà seguir la ponència La renaturalització de les ciutats a càrrec de l'arquitecete Eloi Juvillà. A la tarda serà el torn de l'arquitecta Sònia Hernàndez-Montaño Bou, que parlarà sobre els espais interiors saludables.

També a la tarda, la presidenta de l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB), Petra Jebens-Zirkel, farà una introducció a la bioconstrucció. Durant el cap de setmana tindrà lloc el gruix dels actes, i la sala de l’Ateneu acollirà les exposicions dels Treballs de Final de Màster dels alumnes de l'IEB. De dissabte en destaca d’una banda la ponència Reformes energètiques en bioconstrucció, a càrrec de l'arquitecte Ton Fontdevila. I d’altra banda, com a plat fort, una taula rodona amb el títol La manca d'habitatge, els habitatges buits, el repoblament i les alternatives d'accés a l'habitatge. Els participants són Ton Lloret (Repoblem); Estel Jou (La Masovera i Undos Arquitectura); Lou Rectoret (Masies x Viure); Ignasi Ripoll (Construïm la Llançadora) i Carme Ferrer (alcaldessa de Senan i vicepresidenta de Micropobles de Catalunya).

Dels actes de diumenge, cal fer referència a la taula rodona que serà la cloenda de la fira. En aquest cas el tema escollit tractarà les oportunitats i les possibilitats d’aplicacions pràctiques de la bioconstrucció i l’eficiència energètica als ens locals. Els ponents convidats per aquesta ocasió són Joan Josep Escobar (ICAEN), Anna M. Font Morera (Responsable Tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la DIBA), Eloi Juvilla (Membre del grup de treball Entorn Urbà i Salut de la DIBA), Moisès Massanas (alcalde de Saldes) i Patrocini Canal (alcaldessa d’Avià).

Durant la mateixa jornada es podran seguir altres xerrades: l’arquitecte Carles Labèrnia parlarà de tractaments naturals de la fusta, el director d’Alter Technica Enginyers Jesús Soto ho farà de sistemes de ventilació eficients, i el Dr. Joaquim Fernández Solà farà una ponència sobre la sensibilitat química múltiple i l’electrosensibilitat. A més, no hi faltaran diversos tallers i exposicions.

Podeu consultar els actes i els horaris a la pàgina web www. firhabitat.cat.