La Patum es queda sense els concerts d'aquest dissabte. L'Ajuntament ha explicat que, després d'haver-ho parlat i consensuat amb les entitats, s'ha cregut convenient no celebrar als concerts en el principal lloc alternatiu d'ahir, el local dels Castellers de Berga, ja que per davant hi passarà el recorregut del passacarrers d'aquest vespre.

El consistori ha esgrimit que no es podien fer "les actuacions amb les condicions òptimes d'espai i seguretat", ja que a l'exterior del local també hi havia un muntatge i era "inassumible" que els concerts coincidissin amb la gran afluència de persones que es preveu en el passacarrers. Els concerts previstos avui i que no es podran celebrar eren els de Pirat's Sound Sistema, Sense Sal, Gertrudis, Brams i PD Toni Malé.

Ahir, davant la resolució de la jutgessa que prohibir fer qualsevol actuació a la plaça Cim d'Estela, el consistori va recol·locar el con cert de Cafè Trio a la Plaça Viladomat, i els d'Esperit de Vi, La Fúmiga i Thug Life a la seu de la colla castellera. El de PD Ruïnoses va quedar anul·lat.

El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha assegurat que els grups han entès "perfectament" la situació, i que l'objectiu és reprogramar els concerts per més endavant. Mentrestant, la regidora de Patum, Roser Valverde, va assenyalar en relació a l'acta d'ahir que suspenia tots els concerts a la plaça Cim d'Estela que "és una cosa que ni nosaltres entenem ni entèn el nostre equip d'advocats". De fet, Berga Residencial, que havia sol·licitat la mesura cautelaríssima, va reconèixer que en els concerts de dijous es va complir amb les mesures establertes per la jutgessa.

Santiago va aclarir, però, que "no són unes mesures que complissim perquè ho va dir la jutgessa, sino que ja les teníem preparades". Per la seva banda, la residència va argumentar que la demanda es presenta per "la manca de garantia de l’Ajuntament respecte de la presa de mesures correctores" en els dies previs als concerts.

Jornades complicades

Valverde ha fet una valoració positiva de les actuacions d'ahir en les ubicacions improvisades a última hora i ha fet un agraïment a totes les entitats, tècnics i treballadors de l’Ajuntament que "han posat temps i hores i celeritat per gestionar la situació".  

En relació a la successió d'esdeveniments dels últims dies, l'edil de l'àrea de Patum ha reconegut que "personalment, han estat uns dies molt complicats. Hem hagut d'intentar solventar la solució una mica com hem pogut. Quan ho haguem pogut digerir tot, tocarà fer una valoració conjunta de tota la situació i de com hem arribat fins aquí", va acabar assegurant.