La festa de Sant Sebastià d'Olvan recupera el dinar a la plaça

L'arrossada es farà aquest divendres i es repartiran unes 1.350 racions

Repartiment de l'arròs d'Olvan el 2020, abans de la covid

Repartiment de l'arròs d'Olvan el 2020, abans de la covid / Arxiu/D.C.

Olvan celebra aquest divendres, 20 de gener, la festa de Sant Sebastià i preveu repartir 1.350 racions de paella (segons el nombre de tiquets que s'han reservat). L'àpat, a base d'arrossada i botifarres, és l'acte central de la celebració, que enguany recupera el dinar popular conjunt a la plaça després que les restriccions de la covid obliguessin a endur-se les racions a casa.

En aquesta edició, es recuperen els actes paral·lels que no s'havien fet els dos anys de pandèmia. A les 10 del matí, obertura del mercat de Sant Sebastià; a les 11, jocs i tallers infantils a la pista poliesportiva; a les 12 del migdia, missa de Sant Sebastià i adoració a la relíquia del sant; a 2/4 d'1, processó que inclourà la cantada dels goigs amb la Coral Estel de Gironella; a 3/4 d'1, exhibició de ball en línia a la plaça Rodona. A les 2 del migdia, benedicció de l'arròs i repartiment a la plaça de Sant Sebastià. Una novetat d'enguany és que els cuiners que dirigeixen a la trentena de voluntaris del poble, també seran d'Olvan. A 2/4 de 5 de la tarda, ball amb Jordi Bruch a l'Ateneu. I a les 10 de la nit, concert amb Format 3, de Berga.

L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, recorda que "la festa de Sant Sebastià té identitat". Els olvanesos s'hi aboquen, i cada any atrau molta gent de la comarca i també de fora: "Aquest any, el fet que s'escaigui en divendres ens juga a favor".

El tret diferencial és que l'àpat popular de la festa de Sant Sebastià d'Olvan es paga amb diners que es recullen d’un acapte casa per casa, que es va fer diumenge passat.