Més de 650 alumnes berguedans participen al programa Esport Blanc Escolar

Nens i nenes de 8 a 10 anys fan sis sessions de tres disciplines diferents a quatre estacions d’esquí

Grup d'infants que participa al programa Esport Blanc Escolar

Grup d'infants que participa al programa Esport Blanc Escolar / CC Berguedà

Redacció

Un total de 654 alumnes de 8 a 10 anys i de 23 centres educatius del Berguedà participen des d’aquesta setmana al programa Esport Blanc Escolar. Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Consell Esportiu del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Secretaria General de l’Esport i el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

El Berguedà és la comarca catalana que aporta més alumnes a aquesta proposta que combina educació i esports d’hivern. Es desenvolupa en quatre estacions d’esquí i el nivell de participació és molt similar a l’any anterior. La comarca hi participa des del 2014.

Els alumnes fan sis sessions de tres disciplines diferents a quatre estacions d’esquí: la Molina, Aransa, Lles i Tuixent-La Vansa. Aquesta activitat mobilitza a vuit empreses del sector i a 120 monitors. El programa, que va començar el 13 de gener, finalitzarà el 17 de març amb una sessió extra de graduació per als alumnes de quart curs de primària, a La Molina.

Aquest programa acosta els esports d’hivern a l’alumnat de tercer i quart de primària de les escoles de les comarques del Pirineu català. L’objectiu principal d’aquest projecte és educar mitjançant l’esport a l’aire lliure i aprendre a respectar, gaudir el medi natural, adquirir habilitats i aprendre la tècnica dels esports de neu. El programa es divideix en diferents sessions de tres modalitats esportives: esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu.

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha destacat que aquest “és un dels projectes socials més importants que tirem endavant com a comarca” gràcies a la suma d’esforços institucionals. Ha explicat que el fet que el Berguedà mantingui la seva aposta per aquesta activitat que combina esports d’hivern i educació permet als infants accedir a aquesta pràctica “independentment del nivell econòmic de les famílies".

Abel Garcia ha valorat un projecte “transversal” del Consell Comarcal del Berguedà i del Consell Esportiu del Berguedà a través del qual nens i nenes de la comarca s’inicien en el món dels esports d’hivern amb un cost avantatjós. El conseller comarcal ha indicat que a banda de donar a conèixer els esports d’hivern, aquest programa també ajuda a “potenciar activitats al medi natural” i a "treballar per la promoció esportiva d’aquest esport en l’àmbit pràctic i de tecnificació".

Enguany, l’Esport Blanc Escolar suposa la mobilització de 100 autocars i 23 taxis que gestiona el Consell Comarcal del Berguedà. Per la seva banda, el Consell Esportiu del Berguedà coordina el programa. El Consell Comarcal destina 64.000 euros a sufragar aquest programa.

Nens i nenes esquiant gràcies al programa Esport Blanc Escolar

CC Berguedà / Nens i nenes esquiant gràcies al programa Esport Blanc Escolar