El Berguedà envia un camió de material humanitari a Turquia i Síria

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cercs ha promogut la campanya per ajudar als afectats pel terratrèmol del febrer passat

Voluntaris de Protecció Civil de Cercs amb el contenidor ple de material per Turquia i Síria

Voluntaris de Protecció Civil de Cercs amb el contenidor ple de material per Turquia i Síria / Arxiu particular

El Berguedà s'ha bolcat en l'ajuda per a la població afectada pels terratrèmols de Turquia i Síria, el passat febrer. La campanya de recollida de productes que va impulsar l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cercs, s'ha tancat amb molt bona resposta de donacions per part de famílies de tota la comarca.

Les aportacions han permès omplir tot un contenidor solidari amb material com ara roba, calçat, mantes, aliments productes d'higiene, medicaments o joguines per als infants, entre d'altres.

Mantes i material que s'ha recollit a Cercs

Mantes i material que s'ha recollit a Cercs / Arxiu particular

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració dels 31 ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal del Berguedà, que van fer una crida a participar en l'ajuda humanitària. La resposta ha estat un èxit i s'ha pogut omplir tot un contenidor, mida de camió, que aquesta mateixa setmana ha sortit de Cercs cap al port de Barcelona.

Els voluntaris de Protecció Civil de Cercs han agraït la implicació de la ciutadania i s'han mostrat molt contents de l'aportació de material.

La feina de logística del voluntariat ha permès "fer una gran tasca humanitària", segons fons de Protecció Civil, que ha comptat amb la coordinació i el suport de les ONG Horizon for Syrians i Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio, i amb la implicació de transports Seur.