La porra dels candidats de Berga: tots fan diana amb els 6 regidors de la CUP

Vols saber el pronòstic que van fer a Regió7 els caps de llista de la capital del Berguedà?

L'actual alcalde, Ivan Sànchez (dreta), amb regidors i membres de la CUP, al Casal Panxo de Berga la nit electoral

L'actual alcalde, Ivan Sànchez (dreta), amb regidors i membres de la CUP, al Casal Panxo de Berga la nit electoral / Anna Costa

Els cinc candidats de Berga que la setmana passada van respondre la porra de Regió7 han encertat els regidors de la CUP. Tots n’hi van posar 6, que són els que han obtingut els cupaires. Van participar a la porra Ramon Caballé (Junts), Abel Garcia (PSC), Judit Vinyes (BeGI), Moisès Masanas (ERC) i Francesc Ros (En Comú Podem). L’alcalde en funcions i cap de llista de la CUP, Ivan Sànchez, va preferir no fer pronòstics perquè no es veia «capaç», va assegurar.

Els altres cinc alcaldables es van mullar i algun d’ells s’hi va acostar molt. Abel Garcia, del PSC, només ha fallat un moviment. El socialista donava 4 regidors al seu partit i 3 a Junts i ha estat a l’inrevés. La resta els va clavar. Aquesta va ser la seva porra per a aquest diari: CUP 6 / PSC 4 / Junts 3 / ERC 2 / BeGI 2.

Judit Vinyes, cap de llista de Berga Grup Independent, també feia un pronòstic molt acurat respecte al què van determinar les urnes: CUP 5-6 / Junts 4 / BeGI 3-4 / PSC 2-3 / ERC 2.

El candidat de Junts, Ramon Caballé, en canvi, augurava un millor resultat per al seu partit. Donava 6 regidors a Junts, els mateixos que a la CUP però especificant que Junts guanyaria les eleccions municipals en nombre de vots. I la resta de regidors els distribuïa de la següent manera: PSC 2 / ERC 2 / BeGI 1.

Moisès Masanas, cap de llista d’ERC, va fer aquest pronòstic: CUP 6 / ERC 4 / Junts 3 / PSC 3 / BeGI 1, amb l’encert de la CUP i del PSC.

I Francesc Ros, d’En Comú Podem, va fer diana en els dos partits amb més vots i regidors: CUP 6 / Junts 4 / ERC 3 / PSC 2 / BeGI 1 / En Comú 1.

No hi ha hagut un 100% d’encerts entre els candidats de Berga que es van prestar a fer la porra, però tots preveien fragmentació al consistori. Cinc partits es reparteixen els 17 regidors a l’Ajuntament de Berga: CUP 6 / Junts 4 / PSC 3 / BeGI 2 / ERC 2.