El Berguedà reconeix el seu talent fotogràfic amb els premis del concurs Memorial Joan Ribera

El certamen d'enguany ha comptat amb la participació de 142 imatges

Lliurament de premis als guanyadors del concurs fotogràfic

Lliurament de premis als guanyadors del concurs fotogràfic / CC Berguedà

Redacció

El monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà va acollir diumenge el lliurament dels premis del Concurs de Fotografia del Berguedà - XVII Memorial Joan Ribera i Fornells. El certamen reconeix el talent dels fotògrafs i fotògrafes participants, enguany amb un total de 142 obres. D'aquestes, 73 es van presentar en la categoria de Berguedà; 36 en la d'Esport Femení al Berguedà”, i 33 en la temàtica de Guardiola de Berguedà.

A l’acte hi va assistir Ramon Caballé, president del Consell Comarcal del Berguedà; Ferran Sayes, alcalde de Guardiola de Berguedà; Lluís Vall, conseller comarcal de Cultura; Abel Rubió, director de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, i representants de la família de Joan Ribera.

El primer premi d'enguany de la categoria Berguedà ha estat per l’obra 'Hidropedals' de Queralt Lanza; i el segon premi per 'Mercat02' de Manuel Lupión.

1r.Hidropedals

Hidropedals / Queralt Lanza

2n. Mercat 02

Mercat02 / Manuel Lupión

Pel que fa a Esport Femení al Berguedà, el primer premi se l'ha endut l’obra 'Milla04', de Manuel Lupión; i el segon ha estat per la fotografia 'A un pas de la victòria!' de Josep Pont.

1r.Milla 04

Milla04 / Manuel Lupión

2n.A un pas de la victòria!

A un pas de la victòria! / Josep Pont

En la categoria de fotografies de Guardiola de Berguedà, el primer premi ha estat per l’obra 'Secadero', de Pere Ribera; i el segon l'ha obtingut la imatge 'Sant Climent i la Torre de Foix', de Ramon Subirana.

1r.Secadero

Secadero / Pere Ribera

2n.Sant Climent i la Torre de Foix

Sant Climent i la Torre de Foix / Ramon Subirana

El concurs reparteix 1.080 euros en premis, dos per a cada categoria. El primer s'emporta 240 euros i el segon 120 euros.

Aquest concurs compta amb la participació del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà, l’Arxiu Comarcal del Berguedà, la família Ribera, l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) i Civitas Cultura i té el reconeixement de la Federació Catalana de Fotografia.

L'acte de lliurament de premis es va tancar amb el concert 'Johann Sebastian Bach. Les sonates autèntiques' per a flauta i clavecí, a càrrec d’Alba Valero i Jordi Reguant.