El monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà va acollir diumenge el lliurament dels premis del Concurs de Fotografia del Berguedà - XVII Memorial Joan Ribera i Fornells. El certamen reconeix el talent dels fotògrafs i fotògrafes participants, enguany amb un total de 142 obres. D'aquestes, 73 es van presentar en la categoria de Berguedà; 36 en la d'Esport Femení al Berguedà”, i 33 en la temàtica de Guardiola de Berguedà.

A l’acte hi va assistir Ramon Caballé, president del Consell Comarcal del Berguedà; Ferran Sayes, alcalde de Guardiola de Berguedà; Lluís Vall, conseller comarcal de Cultura; Abel Rubió, director de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, i representants de la família de Joan Ribera.

El primer premi d'enguany de la categoria Berguedà ha estat per l’obra 'Hidropedals' de Queralt Lanza; i el segon premi per 'Mercat02' de Manuel Lupión.

Hidropedals Queralt Lanza

Mercat02 Manuel Lupión

Pel que fa a Esport Femení al Berguedà, el primer premi se l'ha endut l’obra 'Milla04', de Manuel Lupión; i el segon ha estat per la fotografia 'A un pas de la victòria!' de Josep Pont.

Milla04 Manuel Lupión

A un pas de la victòria! Josep Pont

En la categoria de fotografies de Guardiola de Berguedà, el primer premi ha estat per l’obra 'Secadero', de Pere Ribera; i el segon l'ha obtingut la imatge 'Sant Climent i la Torre de Foix', de Ramon Subirana.

Secadero Pere Ribera

Sant Climent i la Torre de Foix Ramon Subirana

El concurs reparteix 1.080 euros en premis, dos per a cada categoria. El primer s'emporta 240 euros i el segon 120 euros.

Aquest concurs compta amb la participació del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà, l’Arxiu Comarcal del Berguedà, la família Ribera, l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) i Civitas Cultura i té el reconeixement de la Federació Catalana de Fotografia.

L'acte de lliurament de premis es va tancar amb el concert 'Johann Sebastian Bach. Les sonates autèntiques' per a flauta i clavecí, a càrrec d’Alba Valero i Jordi Reguant.