El Berguedà se suma a la campanya d’estiu del Banc de Sang amb diversos acaptes

Gironella, Berga, Bagà i Borredà faran jornades de donació aquest agost

Donant de sang

Donant de sang / Banc de Sang i Teixits

Redacció

Les donacions de sang continuen sent imprescindibles per poder atendre totes les necessitats. Es calcula que a l'estiu calen 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans.

Per aquest motiu, el Banc de Sang ha impulsat una campanya per recordar que la necessitat de sang és essencial sota el lema Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu.

Campanyes de donació de sang al Berguedà

Berga se suma a la campanya d’estiu del Banc de Sang, que també farà parada a altres municipis del Berguedà.

  • A Berga es podrà donar sant el dissabte 12 d'agost a l’Hotel d’Entitats de Berga, de 10 a 14 h. Aquesta campanya coincideix amb una de les dates més complexes, a causa de la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, així com el període de vacances.

Els altres punts de donació de sang habilitats al Berguedà són:

  • Gironella. Dilluns 7 d’agost, de 17 a 21 h
  • Bagà. Dilluns 14 d’agost, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h
  • Borredà. Dilluns 21 d’agost, de 18 a 21 h

Al portal web donarsang.gencat.cat es poden consultar totes les jornades de donació de sang programades aquest estiu. A més, les persones que tinguin previst fer un viatge, poden entrar a la pàgina web donarsang.gencat.cat/viatges per veure si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de determinades destinacions.

Obsequi per a les persones donants

D’altra banda, totes les persones que participin en les campanyes de donació de sang que es portin a terme durant els mesos d’estiu, juliol i agost, rebran un val de descompte 2x1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona, un espai històric amb més d’un centenar d’edificis representatius de l'arquitectura popular del país. I visitar l'exposició Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol sobre els orígens i el procés d'edificació d'aquest recinte emblemàtic que combina història, cultura i oci.