L'oposició de Berga qualifica de nyap les obres de la Ronda Moreta pels desperfectes en poc temps

Junts demana al govern que exigeixi a l'empresa actuar-hi: "O ho arreglen o s'acaba als tribunals"

La ronda Moreta de Berga en una imatge d'aquest divendres

La ronda Moreta de Berga en una imatge d'aquest divendres / Josep M. Colillas

L'oposició a l'Ajuntament de Berga lamenta l'estat de la ronda Moreta i demanen a l'equip de govern (CUP i ERC) que actuï. Un any i mig després que s'acabessin unes obres no exemptes de polèmica, "hi ha llambordes malmeses, panots que s'aixequen i el tram que s'uneix amb la plaça de la Creu fa panxa". Així ho va exposar al ple d'aquest dijous al consistori Junts, de la mà del regidor a l'oposició Ferran Aymerich, que va preguntar al govern si té previsió, tenint en compte el període de garanties, de reclamar responsabilitats a l'empresa que va fer les obres "per la mala execució".

Les obres a la ronda Moreta es van acabar el març del 2022 i l'empresa que va dur a terme els treballs ja va haver de repassar i resoldre desperfectes al cap de sis mesos. Ara, un any després, el deteriorament torna a ser visible.

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, va reconèixer que les condicions no són les òptimes i que el director de l'obra està fent un informe sobre l'estat del paviment i els desperfectes que hi pugui haver "per reclamar a l'empresa que faci les reparacions que pertoquin". Segons Serra, "malauradament, al llarg de l'obra la manera de fer de l'empresa no va ser la que hauríem volgut, ara hauran de fer front a les despeses que això pugui comportar". I va afegir que la relació entre ajuntament i empresa, "no pot acabar bé de cap manera".

En aquest sentit, Ferran Aymerich va ser clar: "Si s'ha d'acabar als tribunals, acabem-hi. Si el què ha fet l'empresa és un nyap o ho arreglen o s'acaba als tribunals".

Berga Grup Independent (BeGI), també a l'oposició, va posar sobre la taula "la mala execució evident de l'obra", va dir el regidor Lluís Minoves, que va aprofitar per demanar al govern els informes que certifiquen les modificacions del projecte mentre s'executava: "El problema del resultat final són les modificacions a correcuita que es fan sense tenir en compte que la direcció d’obra ho ha de controlar tot". El regidor de la CUP Aleix Serra va respondre que la modificació del projecte va ser aprovada i és pública.

El PSC per la seva banda, tot i que en aquest ple no va ser incisiu, sí que en el mandat passat Abel Garcia va ser una de les veus de l'oposició més crítiques amb el projecte. Des del seu punt de vist la gestió de la CUP i ERC "ha estat un desastre en l’execució de les obres de la ronda Moreta".