Una seixantena de gegants omplen la Font del Ros de Berga de cultura popular i ambient festiu

L’acte central de la trobada gegantera comarcal Bages-Berguedà s'ha fet aquest diumenge amb una gran afluència de públic a la cercavila i la ballada

La trobada gegantera comarcal Bages-Berguedà del 2024 es farà a Balsareny, a mitjans de juny

La cultura gegantera ha envaït Berga aquest cap de setmana. La ciutat ha acollit la trobada comarcal Bages-Berguedà amb activitats que han estat un bon reclam per a petits i grans.

El plat fort ha estat la cercavila i la ballada d’aquest diumenge, que ha comptat amb la participació d’una trentena de colles i uns seixanta gegants. Al ritme de la música han recorregut els carrers del barri de la Font del Ros fins a la plaça gran, on s’hi ha aplegat un nombrós públic per seguir de prop els balls, entre d’altres el tradicional Nocturn Blau de les trobades geganteres.

El vocal del Bages-Berguedà de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, David Tristany, ha valorat molt positivament la trobada: «La gent ha respost molt bé. Ha fet bon temps i hi ha hagut molt ambient als carrers, sobretot l’acte central d’aquest diumenge amb 30 colles ha estat un bon reclam. A més, aquesta xifra ha superat la participació gegantera de les últimes trobades, que ens movíem entre 20 i 25 colles».

David Tristany ha agraït la presència de les colles, i el suport de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, que hi ha estat present amb els gegants Treball i Cultura. També ha donat les gràcies a la colla gegantera de la Font del Ros, per proposar celebrar la trobada comarcal al barri; i a l’Ajuntament de Berga per la col·laboració econòmica, gràcies a ser una de les propostes guanyadores d’àmbit cultural dels pressupostos participatius.

L’alcalde accidental de Berga, Aleix Serra, ha qualificat la trobada d’èxit: «Ha permès reflectir, un cop més, que a Berga la cultura popular hi és ben viva».

Per la seva banda, Pau Espelt, secretari de la colla de geganters de la Font del Ros, ha fet un balanç "molt positiu" de les propostes que s'han dut a terme aquest cap de setmana, coincidint amb el cinquè aniversari de la colla: "La feina de molts mesos ha tingut recompensa, estem molt contents".

Per acabar, s'ha anunciat que la trobada gegantera comarcal Bages-Berguedà del 2024 es farà a Balsareny, a mitjans de juny.