El cementiri de Berga rep una afluència de gent constant i esglaonada per Tots Sants

La tradició de visitar els difunts i portar-los flors es manté viva, així com la missa que es farà aquest dijous

Visites al cementiri de Berga aquest dimecres al migdia

Visites al cementiri de Berga aquest dimecres al migdia / Anna Costa

La tradició de visitar el cementiri per Tots Sants es manté viva a Berga. De manera constant i esglaonada, nombroses famílies han passat pel cementiri per recordar els seus difunts.

Al migdia, persones arreglant nínxols, posant-hi flors i observant làpides era una imatge que reflectia l'essència de Tots Sants. Passejar en silenci entre passadissos, panteons, observar els columbaris i l'espai dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal ha estat la tònica habitual.

Espai del cementiri de Berga dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal

Espai del cementiri de Berga dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal / Anna Costa

A més, aquest dimecres a les 19 h de la tarda hi ha prevista la visita "Persones i personatges", un recorregut pel cementiri per recordar berguedanes i berguedans anònims de tots els temps i oferir-los l’últim adeu en vers i prosa. Anirà a càrrec de Roger Cortina. L'activitat s'emmarca en els actes de la "Trilogia de la mort", amb diferents propostes aquests dies a Berga.

Missa dels difunts, aquest dijous

La missa dels difunts, com s’ha fet els últims anys es farà aquest dijous 2 de novembre, dia dels Fidels Difunts, a les 11 del matí al cementiri. La supressió de la missa el dia de Tots Sants, com es feia anys enrere, evita concentracions en una mateixa hora i permet a les famílies tenir moments més íntims.

Famílies visitant els difunts al cementiri de Berga

Famílies visitant els difunts al cementiri de Berga / Anna Costa

Espai de columbaris al cementiri de Berga

Espai de columbaris al cementiri de Berga / Anna Costa