Les fires de Casserres i Montclar, un bon reclam de Reis

Alimentació, artesania i bestiar ompliran divendres el centre de Casserres

Montclar aplegarà dissabte una quarantena de parades i servirà molts esmorzars

Parades i ambient al Pla de les Alzines de Montclar, el dia de Reis de l'any passat

Parades i ambient al Pla de les Alzines de Montclar, el dia de Reis de l'any passat / Arxiu/Anna Costa

Les tradicionals fires de Reis de Casserres i Montclar atrauen cada any nombrosos visitants. La plaça Santa Maria de Casserres concentrarà l’activitat aquest divendres, 5 de gener, amb prop d’una trentena de parades de productes alimentaris, artesanals, roba i bijuteria. Tampoc no hi faltarà el bestiar, ja que la mostra ramadera té un pes destacat a la Fira de Reis de Casserres, amb l’Associació de Comerciants i els Amics Ramaders al capdavant.

La jornada arrencarà a les 8 servint els primers esmorzars. A les 9, obriran les parades de la fira, que es complementaran amb diverses propostes. Per exemple, a la carpa dels botiguers els nens i nenes podran iniciar el joc ‘Busca l’intrús’. Tal com ha explicat la presidenta de l’Associació de Comerciants, Anna Sánchez, hi participaran divuit comerços i els infants hauran de trobar quin és l’element de cada aparador que no concorda amb allò que ven l’establiment. Tots els participants tindran obsequi i a més entraran al sorteig de tres lots de productes de perruqueria.

Com a novetat d’enguany, coincidint amb la Fira de Reis de Casserres se sortejaran quatre vals per a dues persones per a un dinar o sopar, entre totes les persones que aquestes últimes setmanes han fet compres a les botigues de Casserres i han dipositat el seu tiquet. 

Altres sortejos habituals són els dels ramaders. En destaca el del pes del vedell: «Tindrem un vedell que tothom podrà veure i apostar quant pesa, el que més s’hi acosti guanyarà un pernil», ha explicat Josep Llorens, dels Amics Ramaders. Ha dit que enguany hi haurà més presència del sector boví, però entre la vuitantena de caps de bestiar n’hi haurà també d’oví, cabrum i aviram, de diferents explotacions de la comarca. D’altra banda, no hi faltarà una exposició de maquinària agrícola, i un altre atractiu serà l’exhibició de talla amb motoserra.

La fira de la vigília de Reis a Casserres, es clourà al migdia.

La mostra ramadera té un pes important a la Fira de Reis de Casserres

La mostra ramadera té un pes important a la Fira de Reis de Casserres / Arxiu/Queralt Gilibets

Fira de Reis a Montclar

L’endemà, la cita serà a Montclar. La Fira de Reis de cada 6 de gener aplegarà aquest dissabte una quarantena de parades de productes alimentaris, d’artesania, de peces de vestir, bijuteria, articles de la llar, antiguitats i eines del camp, entre d'altres. S’estendran durant tot el matí al Pla de les Alzines, on els visitants també podran degustar un bon esmorzar a base de torrades amb botifarra, llom o cansalada, i allioli de codony.

Segons ha remarcat l’alcaldessa de Montclar, Raquel Sala, «l’esmorzar és un bon reclam i una bona manera de començar la jornada, que s’ha convertit en un punt de trobada de molta gent de la comarca i de fora que aprofiten per passejar per les parades i per fer algunes compres».

La fira inclou un circuit de motos, ja que la matinal atrau nombrosos motoristes. A part dels que opten per anar a fira en moto, també n’hi ha que ho fan en bicicleta o a peu. La majoria, però, arriben en cotxe al Pla de les Alzines de Montclar, on s’habilitaran aparcaments per a l’ocasió.