La pluja obliga a retirar la mostra de bestiar de la Fira de Reis de Casserres

La jornada d'aquest divendres ha estat més fluixa que altres anys pel temps, però parades d’alimentació, artesania, peces de roba i productes de regal han resistit

Parada de formatges a la Fira de Reis de Casserres, aquest divendres al matí

Parada de formatges a la Fira de Reis de Casserres, aquest divendres al matí / Anna Costa

El temps ha deslluït aquest divendres la tradicional Fira de Reis de Casserres, que s'ha celebrat sense tot el potencial previst. La pluja de primera hora del matí ha obligat a retirar el bestiar que s’exposava a la plaça Santa Maria, en la mostra ramadera. 

Explotacions de la comarca del sector oví, cabrum i aviram han portat animals a Casserres, però al cap de dues hores d’estar exposats s'ha suspès aquesta part de la fira. Josep Llorens, d’Amics Ramaders de Casserres, explicava que ha estat una decisió difícil però encertada: «Ja ho teníem tot muntat, amb el bestiar dins els tancats, i no és pas que plogués molt, però la prioritat és vetllar pel benestar dels animals i si tenien el seu espai moll i no estaven en les condicions òptimes, el millor que podíem fer és treure’ls i renunciar enguany a la mostra ramadera».

La resta de la fira s'ha desenvolupat amb normalitat, tot i que alguna de les prop de trenta parades previstes s'ha acabat fent enrere per la pluja de primera hora del matí i no hi ha estat present. Sobre les 9, però, la pluja ha fet una treva fins a migdia i ha estat un bon moment perquè veïns de Casserres i de d’altres poblacions del Berguedà aprofitessin per passejar i comprar. Els responsables de Ferran Llovet, de Gironella, feien una bona valoració de la matinal a Casserres: «Ha anat passant gent i hem fet bones vendes de mitjons», comentaven. Era una de les parades de peces de roba, també n’hi havia de complements, artesania, joguines i alimentació. A la parada d’Antje Formatge Holandès, les vendes eren més fluixes: «Els clients habituals de cada any han comprat, però la meteorologia no ha ajudat que la fira fos concorreguda». 

Parada de mitjons

Parada de mitjons / Anna Costa

Hi ha hagut menys gent que altres anys. Així ho constatava la presidenta de l’Associació de Comerciants, Anna Sánchez, que malgrat tot en feia un bon balanç: «Hi ha hagut moviment de gent tot el matí». Els visitants també han pogut degustar un bon esmorzar, veure la demostració de talla amb motoserra, participar en el sorteig dels botiguers i al joc infantil de buscar l’intrús als aparadors dels comerços de Casserres.

Demostració de talla amb motoserra,

Demostració de talla amb motoserra, / Anna Costa