El Berguedà repartirà 2.000 bosses de roba per combatre l’estigma en salut mental

La Fundació Horitzó el Gremi de Forners de la comarca posen en marxa una acció per a un ambient més inclusiu

Agustí Costa, president del Gremi de Forners del Berguedà, Eva Sánchez, directora d’Horitzó i Quim Novellas, gerent de Pavebsa

Agustí Costa, president del Gremi de Forners del Berguedà, Eva Sánchez, directora d’Horitzó i Quim Novellas, gerent de Pavebsa / Fundació Horitzó

La Fundació Horitzó del Berguedà i el Gremi de Forners de la comarca han posat en marxa una iniciativa per contribuir a lluitar contra l’estigma de la salut mental. L’objectiu és sensibilitzar la població de les conseqüències negatives de l’estigma, que pot conduir al rebuig i a l’exclusió social.

La unió d’esforços entre els forners i la Fundació Horitzó, que insereix laboralment persones amb problemes de salut mental, pretén promoure un ambient més inclusiu i empàtic entre la població repartint bosses de roba amb el lema «Jo estimo a tothom i tothom m’estigma». És un missatge per fer reflexionar i posar en relleu la importància d’estimar i respectar totes les persones, independentment de la seva situació de salut mental. 

Bosses a 13 forn de pa

La proposta de sensibilització ha tingut una molt bona acollida entre els membres del Gremi de Forners. Un dels impulsors va ser Quim Novellas, gerent de Pavebsa, i de seguida es van sumar a la causa tant el president del gremi, Agustí Costa, com altres forners de la comarca. Hi participen 13 forns de pa de diferents poblacions del Berguedà, que des d’aquesta setmana reparteixen les bosses de roba als seus clients, a canvi d’alguna aportació econòmica.

S’han fet 2.000 bosses per a una campanya que s’allargarà fins que s’acabin les existències. Cal destacar que la impressió de les bosses s’ha fet al taller de serigrafia de la Fundació Horitzó.

A més, la col·laboració té un impacte ambiental positiu, ja que les bosses de roba fomenten la reutilització i contribueixen a reduir les bosses d’un sol ús a l'hora d'anar a comprar. Aquesta iniciativa no només busca canviar mentalitats sinó també promoure pràctiques sostenibles.

Amb aquesta col·laboració entre la Fundació Horitzó i el Gremi de Forners, es reafirma el compromís amb la salut mental i la creació d’una comunitat més inclusiva i respectuosa al Berguedà. És una acció més de les que es fan per combatre l’estigma i millorar la comprensió pública dels reptes associats a la salut mental, tal com ha explicat Eva Sánchez, directora de la Fundació Horitzó.