Les parts implicades en el cas d'acusació d'assetjament a la interventora de Berga poden aportar proves

Ferran Aymerich, el regidor de Junts acusat pel «to amenaçador», no farà arribar cap més prova a la comissió, que té la vídeo acta del ple

Ferran Aymerich (al mig a la bancada de l'esquerra) i la interventora d'esquena, a primer terme

Ferran Aymerich (al mig a la bancada de l'esquerra) i la interventora d'esquena, a primer terme / Arxiu/Anna Costa

El regidor de Junts per Berga Ferran Aymerich, acusat d’assetjament per part de la interventora municipal durant un ple a l'Ajuntament de Berga per declaracions, segons ella, «amb to «amenaçador», no aportarà cap més prova.

La comissió que ha de determinar si va ser o no assetjament es va reunir just abans de les festes de Nadal i aquesta setmana ha notificat a les dues parts implicades que tenen quinze dies per aportar altres proves, a part de la vídeo acta del ple on es pot veure la intervenció de Ferran Aymerich. Per part del regidor de Junts no es farà arribar cap més prova a la comissió, que després haurà de determinar la resolució del cas.

El mes passat, Aymerich va demanar a l’Ajuntament de Berga «celeritat» per resoldre un assumpte que, «tot i que hi ha pocs dubtes que no es considerarà assetjament, soc el primer interessat que es dictamini per l’impacte negatiu que ha tingut en la meva persona una acusació d’aquest tipus», va afirmar.

La interventora considera assetjament les paraules i el to que el regidor Aymerich, a l’oposició a l’Ajuntament, va utilitzar durant el ple extraordinari del 26 d’octubre per aprovar les 211 factures per valor de 592.000 euros que van quedar encallades «per un error intern», segons l’equip de govern (CUP i ERC), i que es van aprovar per un Reconeixement Extrajudicial de Crèdit (REC).