El primer festival de la cervesa artesana té una bona rebuda a Berga

Segons els organitzadors, aquest producte té cada vegada més públic

Aspecte de la plaça del Forn ahir al migdia en l’estrena del festival Que Corri la Cervesa

Aspecte de la plaça del Forn ahir al migdia en l’estrena del festival Que Corri la Cervesa / Ester Puigdellívol

Ester Puigdellívol

El festival «Que Corri la Cervesa» es va estrenar ahir al barri vell de Berga, la plaça del Forn, amb una bona rebuda. Una primera edició que va deixar palès el bon moment que viu l’elaboració de cervesa artesana. Al migdia, la plaça del Forn ja s’havia omplert de gent per tastar-ne els diferents tipus. Al centre de la plaça es van habilitar unes taules i cadires per als assistents i, al voltant d’aquest espai, els diferents estands de les cerveseries convidades.

La fira va arrencar amb cinc parades de cerveseries artesanes amb quatre referències de cerveses cadascuna, en total, una vintena de cerveses artesanes diferents per provar. «Les cerveseries també tenen llaunes de cervesa, perquè la gent se les pugui emportar a casa», explicava Pere Gendrau, un dels promotors del festival que assegurava que «l’ambient» al migdia era «millor del que ens esperàvem. A Berga les coses noves potser costen una mica d’entrada i estem molt contents de l’afluència de gent que hi ha», explicava.

Parelles, famílies i colles d’amics van canviar el seu lloc habitual de dissabte per fer el vermut per traslladar-se a la fira de la cervesa artesana. «S’hi està molt a gust i les cerveses artesanes encara ho milloren més», explicava un dels assistents als seus companys de taula.

Segons Gendrau, «la cervesa artesana porta cada vegada més públic, cada cop tiba més com a producte, però també com a esdeveniment. S’ha trencat el clixé de que la cervesa artesana és estranya i a Berga, en concret, noto una evolució molt gran d’acceptació cap aquest producte». La previsió d’assistència a la tarda, segons els organitzadors, era millor. A partir de les vuit del vespre i fins al tancament esperaven la màxima afluència de públic. «Tenim uns 500 gots, però crec que n’haurem de posar més vist l’èxit del migdia», explicava el promotor.

Durant tota la jornada s’havia previst música amb diversos punxa discos, una zona infantil a la tarda i Entrompats Band i la Bauma dels Encantats. La festa havia d’acabar al local dels castellers per gaudir del concert d’Antídot i PD Anís i Moscatell.