Un cotxe Tesla es descontrola i mata dues persones a la Xina

L'accident ha provocat dubtes sobre la fiabilitat d'aquests models amb pilot automàtic

Moment del vídeo amb el Tesla circulant descontrolat i a gran velocitat

Moment del vídeo amb el Tesla circulant descontrolat i a gran velocitat / TWITTER

Redacció

El temor més gran de l'empresa d'automòbils Tesla es va fer realitat en una localitat de la Xina. El conductor d’un cotxe amb el pilot automàtic, en concret del Model Y de la firma nord-americana, va perdre el control del vehicle i aquest va sortir disparat a gran velocitat sense poder frenar. Pel camí, el turisme va impactar contra almenys cinc persones, dues de les quals van morir.

L’incident, que va tenir lloc el 5 de novembre (però s'ha donat a conèixer ara) al sud de la província de Guangdong, situada a la costa meridional de la Xina, va provocar la mort d’un motociclista i d’una estudiant de secundària, segons ha informat Jimu News, que ha publicat un vídeo en el qual es veu com el cotxe circula a gran velocitat i va xocant contra altres vehicles i un ciclista.

La gravació s'ha fet viral a les xarxes socials, on molts usuaris han criticat l’ús d’automòbils amb pilot automàtic i han advertit que aquests incidents poden anar a més si els Tesla arriben a tota la població de manera generalitzada.

A les imatges es pot observar com el vehicle es disposa a fer una parada o estacionament a la vora dreta de la calçada, però enlloc d'aturar-se, el vehicle comença a accelerar i surt disparat de forma incontrolada. El conductor, aparentment, intenta esquivar els obstacles, però al no poder aturar el cotxe acaba impactant amb altres usuaris a la via.

La Xina és el segon mercat més gran de Tesla, i l’accident va ser un dels principals temes de tendència a la plataforma de mitjans socials Weibo.

El diari Jimu News ha citat un familiar del conductor, que ha explicat que l’home de 55 anys va tenir problemes amb el pedal del fre quan estava a punt d'aturar-se al davant de la seva botiga familiar com feia sempre.

Un rumor?

Després d’una setmana de ‘retuits’ i comentaris sobre la perillositat del vídeo, Tesla va afirmar el diumenge que ajudarà la policia xinesa a investigar l’accident, després que els mitjans de comunicació locals expliquessin les conseqüències mortals de l’incident. «La policia està buscant actualment una agència d’avaluació de tercers per identificar la veritat darrere d’aquest accident i proporcionarem activament qualsevol assistència necessària», ha afirmat el fabricant de vehicles elèctrics a l’agència de notícies Reuters en un missatge, advertint que no s’ha de creure en «rumors».

Així mateix, l’empresa ha apuntat que els vídeos mostraven que els llums de fre del cotxe no estaven encesos quan el cotxe anava a tota velocitat i que les seves dades mostraven problemes com que no es es van trepitjar els frens durant tot el recorregut del vehicle.

Una altra queixa anterior

Però Tesla ja s’ha enfrontat a diverses reclamacions a la Xina per més errors als frens. L’any passat, una clienta descontenta va generar un gran enrenou a les xarxes socials al pujar a un Tesla al Saló de l’Automòbil de Xangai per protestar per la gestió de l’empresa de les seves queixes sobre el mal funcionament dels frens en un accident de trànsit. En aquest cas, Tesla va dir que les infraccions per excés de velocitat eren darrere del seu accident, però va prometre millorar la manera d’abordar les queixes dels clients.