Rebenta l'AquaDom de Berlín, l'aquari cilíndric més gran del món

Ocupava sis pisos d'alçada i a dins hi havia un milió de litres d'aigua i 1.500 peixos tropicals

Així era l'AquaDom de Berlín

Així era l'AquaDom de Berlín / Reuters/JOERG CARSTENSEN

EFE

L'AquaDom, l'aquari cilíndric més gran del món i que estava instal·lat al vestíbul de l'hotel Radisson Collection de Berlín, ha rebentar aquest matí vessant un milió de litres d'aigua i els seus 1.500 peixos tropicals. La causa de l'incident podria ser el deteriorament de l'estructura, que tenia forma de columna i s'enfilava al llarg de les sis plantes de l'edifici.

L'alarma ha saltat cap a les 5.45 del matí, quan s'ha sentit un soroll molt fort, semblant a una explosió, segons la cadena regional de radiotelevisió Rbb. Era l'aquari, que acabada d'explotar.

Amb la rebentada i la munió d'aigua que ha sortit disparada, portes i finestres interiors de l'establiment han sortit volant pels aires.

Un centenar d'efectius del cos de bombers i cent policies més han participat en el treball d'evacuació de prop de 300 hostes.

"L'aigua d'aquest aquari s'ha filtrat gairebé del tot, tant dins de l'edifici com cap al carrer Karl Liebknecht", ha afirmat un portaveu dels bombers, que ha precisat que "a causa de l'alta pressió de l'aigua de l'aquari, en rebentar, s'ha emportat un munt d'objectes, que ara estan escampats pel carrer".

La zona ha quedat acordonada des de les 06.30, mentre s'ha atès dues persones que han resultat ferides. Quant als animals, bona part dels 1.500 peixos tropicals de l'Aquadom, que tenia gairebé un centenar d'espècies diferents, han mort en l'accident.

Huge AquaDom aquarium bursts in Berlin

Objectes escampats al carrer expulsats de l'edifici per la força de l'aigua / EFE/FILIP SINGER

"He sentit un soroll molt fort i he vist que el gran aquari s'havia trencat. Aleshores he mirat cap a fora i he vist que hi havia un munt de mobles tirats al carrer i que tot havia sortit arrossegat", ha explicat una testimoni presencial a la Rbb.

Així era el gran aquari, inaugurat el 2003

L'AguaDom, de gestió privada, va ser inaugurat el 2003 i, després de dotze anys en funcionament, va tancar momentàniament el 2020 per fer treballs de renovació, per un cost de 2,6 milions d'euros.

En forma de cilindre de 16 metres d'alçada per 11,5 metres de diàmetre i una alçada total de 25 metres, l'aquari permetia al visitant contemplar el seu interior a través d'un ascensor instal·lat a la part central on s'accedia a través d'un túnel.

Al costat del gran cilindre principal, completant l'atracció, hi havia altres aquaris o compartiments interns, on també es podien veure des de petits peixos tropicals a ratlles o taurons de mida petita.

El complex d'edificis anomenat "Dom-Aquarée" alberga, entre d'altres, el gran aquari "Sea Life" i l'"AquaDom" i és a prop de la Catedral de Berlín, la plaça Alexanderplatz i l'Illa dels Museus.