Així va ser l'experiència d'un youtuber dins del mateix submarí que ha desaparegut rumb al Titanic

Alan Estrada va participar en l'expedició per veure les restes del transatlàntic el juliol del 2021

El submergible també va perdre la comunicació amb l'exterior i el moment va quedar enregistrat pel creador de continguts

Scott, el pilot de 'Titan', en l'expedició del juliol del 2021

Scott, el pilot de 'Titan', en l'expedició del juliol del 2021 / YouTube @alanxelmundo

Alba Díaz

Alba Díaz

El youtuber i actor mexicà Alan Estrada és una de les poques persones que s'ha submergit a 3.800 metres de profunditat per veure de ben a prop les restes del Titanic. Ho va fer el juliol del 2021 a bord del 'Titan', el mateix submarí que va desaparèixer diumenge mentre explorava les restes del mític transatlàntic.

La seva experiència dins del submergible ha quedat enregistrada en quatre vídeos que el mateix intèrpret va penjar al seu canal de YouTube (@alanxelmundo) dos anys enrere i que ara s'han viralitzat.

"El document de responsabilitats que havia de firmar era una Biblia"

"Puc retirar-me, però això significaria no només perdre l'oportunitat, sinó la fortuna invertida en aquesta expedició" explicava Estrada en un dels vídeos previs a la immersió final. El youtuber va haver de pagar aproximadament 230.000 euros per formar part de l'expedició, que va documentar de principi a fi.

En una entrevista, posterior a l'experiència, Estrada confessa que va haver de firmar un document de responsabilitats del gruix "d'una Biblia" on acceptava "pujar a bord d'un submergible experimental que mai ha baixat a aquestes profunditats i que pot haver errors que causin lesions i la mort". Tot i que l'actor assegura que en aquell moment va sentir que estava arriscant la vida, no va abandonar.

@yordirosadoo Los peligros de bajar a ver el Titanic #AlanEstrada ♬ sonido original - Yordi Rosado

També van perdre la comunicació

En aquella expedició, l'artefacte també va perdre la comunicació amb l'exterior. "Després dels 1.000 metres, Scott (el pilot) va detectar un error en el sistema de comunicació" relata en el vídeo on es mostra el moment exacte en que l'artefacte va quedar incomunicat. "Als 2.000 metres de profunditat vam superar el temps límit que el protocol dicta que podem passar sense comunicació" afegeix al clip.

L'expedició era a punt de suspendre's, però finalment el sistema de comunicació va retornar i el submergible va descendre els últims metres que quedaven per explorar el tresor naufragat.