Manu Tenorio titlla la cançó de 'Zorra' com a "nyap misogin"

Les crítiques al cantant han estat dures i és que Tenorio ha explicat que no pot dir res: "això és una dictadura"

'Zorra' mostra la crua realitat de la gran majoria de dones

Manu Tenorio odia 'Zorra'

Manu Tenorio odia 'Zorra'

Redacció Yotele

Aquest 2024 arriba fort si parlem de música i reivindicacions. Les dones, ara més que mai s'estan unint a la revolució del feminisme i és que no és per menys. Cada vegada hi ha més casos de violència de gènere que es denuncien i això és gràcies a la visibilització de la situació, que, malauradament i des de fa centenars d'anys viuen moltíssimes dones d'arreu del món. En aquest cas concret, apareixen Mery Bas i Mark Dasousa, posant un nom reivindicatiu a la representació d'Espanya a Eurovisió. La cançó 'Zorra' de Nebulossa està tenint multitud de reproduccions i crítiques positives per la reivindicació que fa. També s'ha de reconèixer que hi ha crítiques molt negatives respecte a la cançó. Per gustos, colors! Tot i això, després de guanyar el Benidorm Fest 2024, continua generant debat. 

L'opinió de Manu Tenorio

Entre les veus més crítiques hi ha la de Manu Tenorio, que un dia després de la final va compartir un tuit en què carregava contra la lletra de la mediàtica cançó: "Quan ja en aquest caos social en què vivim, toca sostre quan el 'soez' substitueix la lírica, la poesia, la bellesa... Però entenc que encara hi ha gent que posa en pràctica que el més important és que parlin”.

Tot i aquestes paraules, el que fos concursant d''Operación Triunfo' va aclarir unes hores després que desitja "el millor" a Nebulossa en la seva aventura eurovisiva: "Només comparteixo la meva opinió". "També vull deixar molt clar que jo he opinat sobre la cançó, no sobre els artistes que la interpreten. Que mereixen el respecte més gran", va afegir en un tuit posterior.

Després de rebre una onada de crítiques, Tenorio va respondre que "els insults i desqualificacions defineixen més el que les escriu que al qui van dirigits". "Jo mai he insultat ningú, només he donat la meva opinió sobre el tema, sobre la cançó. El grup i l'autor mereixen el més gran dels respectes, perquè jo sé el que és ser-hi", va assegurar. Tot i això, cal assenyalar que aquest mateix matí ha compartit un tuit que defineix 'Zorra' com "un nyap misogin amb una senyora que no canta i una posada en escena grollera".

Manu Tenorio també ha lamentat que, segons ell, vivim en una "dictadura soterrada". "Si no opines com nosaltres et rebentem i, és clar, ets una fatxa", es queixava sobre els atacs i insults que està rebent els últims dies.

La resposta sobre "la dictadura"

Una afirmació que Jagoba Álvarez, historiador i escriptor, desmuntava en el seu perfil: “Si us plau, deixeu de devaluar paraules com dictadura. Sobretot si podeu opinar sobre el que vulgueu, quan voleu i on voleu. El que passa és que al contrari de fa diverses dècades, gràcies a les xarxes socials el que diguis pot ser replicat al moment per qualsevol persona”.