L’ICS instal·la plaques solars en CAPs del Bages, Berguedà, Moianès i Anoia per reduir la factura energètica

Se n’estan posant als edifici de Sant Joan de Vilatorrada, Sallent, Berga, Gironella, Puig-Reig, Moià, Navarcles, Piera, Santa Margarida de Montbui i Igualada

Plaques solars ja instal·lades al CAP de Piera

Plaques solars ja instal·lades al CAP de Piera / ICS CATALUNYA CENTRAL

Redacció

L’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central està instal·lant, durant el 2023, plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum en set centres d’atenció primària de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Anoia, amb l’objectiu de reduir el consum d’energia contractada d’aquests centres. En concret, s’estan instal·lant plaques solars als CAP Sant Joan de Vilatorrada, Sallent, Berga, Gironella, Puig-reig, Moià, Navarcles, Piera, Santa Margarida de Montbui i Anoia (Igualada).

En una propera fase, que encara no té data, està previst posar-ne també als de Cardona, Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Manresa (Sagrada Família), Artés, Guardiola de Berguedà, Capellades i Vilanova del Camí. En total, 28 Centres d’Atenció Primària de l’ICS Catalunya Central tindran fotovoltaiques.

La instal·lació de les plaques solars pretén contribuir a la seguretat i la garantia de subministrament, redueix el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l’exterior. Alhora, aquesta instal·lació ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes. També contribueix a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l’aire i comporta un estalvi energètic i econòmic.

L’Institut Català de la Salut, el proveïdor més gran del sistema de salut, invertirà 12,8 milions d'euros en la instal·lació de plaques fotovoltaiques en més de 277 centres sanitaris (la gran majoria centres d’atenció primària, però també als hospitals de l’ICS), i al seu Centre Corporatiu. En total, suposarà un estalvi que s'estima en 7,6 milions d'euros anuals en la factura dela llum.