El nou govern de la Seu encarrega una auditoria dels comptes heretats

L’alcalde Joan Barrera assegura que no té sospites de mala gestió sinó que vol una radiografia

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera / ACN

Miquel Spa

Miquel Spa

El nou equip de govern de la seu d’Urgell del PSC, en minoria, ha aprovat gràcies al suport del grup municipal de la CUP una modificació del pressupost que li permetrà encarregar una auditoria sobre els comptes que ha heretat de l’anterior govern, format per ERC i junts, ara a l’oposició.

L’alcalde de la seu, el socialista Joan Barrera, ha anunciat que l’Ajuntament contractarà una empresa perquè analitzi al detall els comptes i l’estat econòmic del consistori. Aquest estudi ha de permetre el nou govern afrontar els projectes de futur a partir del pagament dels deutes pendents. l’alcalde ha assegurat que no es tracta d’un estudi que parteixi de dubtes sobre la gestió econòmica dels seus antecessors sinó que tan sols és un anàlisi econòmic per saber la situació real de les arques públiques. en aquest sentit, barrera ha remarcat que no te sospites de la gestió anterior. La decisió d’encarregar l’auditoria s’ha pres via plenari municipal amb el suport del grup de la CUP, que en els dos mandats ocupa la bancada de l’oposició. Per tal que l’estudi es pugi fer ja en les pròximes setmanes, els dos grups han acordat aprovar una moció de crèdit, per un import de 18.000 euros. En aquest àmbit, el ple també va sotmetre a votació una modificació de crèdit de 300.000 euros per tal de planificar els pròxims projectes i inversions de l’ajuntament. La modificació de crèdit va ser debatuda pels grups municipals a fi efecte d’assolir les majories necessàries, de manera que el govern de Compromís per la seu no va poder tirar endavant la distribució econòmica inicialment plantejada. En aquest sentit, el govern va veure rebutjada una proposta per destinar 38.000 euros al projecte de la seu ciutat protectora de la infància i l’adolescència, que pretén crear un espai municipal d’estudi i foment de les accions per a protegir els infants i joves. Si va prosperar una moció promoguda per la CUP de defensa del poble de palestina arran de la guerra amb Israel.

El grup de Junts ha remarcat que al plenari es van portar en total modificacions de crèdit per valor de 430.000 euros, la qual cosa desmenteix, segons els juntaires, les mateixes paraules de l’alcalde barrera segons les quals l’Ajuntament estava a zero euros.