L'Ajuntament de la Seu d'Urgell instal·la refugis per a gats ferals

Ha esterilitzat 550 felins des de l'any 2013

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, ha presentat els refugis de gats

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, ha presentat els refugis de gats / Ajuntament de la Seu d'Urgell

ACN

 L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha instal·lat refugis per a gats ferals al tram final del passeig de l'Horta del Valira. En aquest indret s'ha comptabilitzat una colònia d'uns 40 gats. Aquests contenidors donaran refugi als animals i alhora seran un punt d'alimentació i d'abeurament. Per fer possible aquests refugis, s'han fet servir antics contenidors de vidre en dessús. El cost d'adaptació d'un contenidor és d'uns 2.000 euros. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell porta a terme des de l'any 2013 el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) com a mètode ètic de control de les colònies de gats ferals. Així, en els darrers onze anys s'han esterilitzat uns 550 gats a tot el municipi, és a dir, una mitjana de 50 gats anuals.

Els dos contenidors s'han adaptat amb dues obertures per l'entrada dels felins i s'ha obert una porta per tal que les persones voluntàries puguin accedir al seu interior per alimentar els gats i tenir-ne cura. Al seu interior s'hi han col·locat estanteries per tal d'augmentar la capacitat i poder donar recer a un major nombre de felins. Al seu exterior, s'han pintat missatges per sensibilitzar a la ciutadania dels avantatges del control de les colònies de gats ferals del municipi. Es preveu que cada contenidor pugui donar refugi a uns 15 gats.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, ha volgut destacar que "gràcies a la tasca de l'Associació pels Animals del Pirineu (APAP) s'han pogut donar en adopció un total de 10 gats d'aquesta colònia que actualment es calcula que es compon d'una trentena de gats que s'han esterilitzat".

L'Ajuntament ha demanat als ciutadans que respectin aquests refugis i que no alimentin de manera particular els gats de la colònia, ja que la seva alimentació i cura es realitza a través de l'APAP. També és important destacar que està prohibit abandonar gats a la colònia.

Pel que fa a les dades sobre colònies de gats existents al municipi de la Seu d'Urgell, es calcula que hi pot haver al voltant d'unes 18 colònies, a part dels gats dispersos pels carrers amb una estimació d'uns 250.