Festes

La Seu prepara una festa de fi de curs més treballada i innovadora

La festa de fi de curs organitzada pel Consell Municipal d’Adolescents tindrà lloc a la zona esportiva municipal el 21 de juny

Darrera sessió del Consell Municipal d’Adolescents

Darrera sessió del Consell Municipal d’Adolescents / AJ Seu d'Urgell

Blanca Soler

Dimarts el matí es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la darrera sessió plenària del Consell Municipal d’Adolescents (CMA) de l’actual curs, presidida per l’alcalde Joan Barrera, i la regidora d’Infància i Joventut i d’Educació, Christina Moreno. També es va comptar amb la participació de la Síndica Municipal de Greuges, Anna Martí, i dels regidors dels grups municipals de JuntsxlaSeu i ERC, Joan Llobera, i Núria Tomàs, respectivament. En aquest ple final, els adolescents que conformen el CMA van anunciar que han acordat organitzar la festa de fi curs que tindrà lloc el divendres 21 de juny, de 17.30 a 24 hores, a la zona esportiva municipal. Aquesta festa, que donarà el tret de sortida a les vacances escolars, s’adreçarà al públic adolescent i jove de la Seu.

La proposta que es va explicar en el ple del CMA -molt innovadora respecte cursos anteriors- es tracta d’una tarda amb competicions esportives, tallers, piscina nocturna, sopar i música. Així, de 17:30 a 20:00 hores, hi haurà competicions esportives i tirolina. A les 18:00 hores es podrà participar en tallers de boxa i defensa personal. Al vespre, hi haurà sopar a càrrec del Julio del Bar del Poli, també piscina nocturna acompanyada amb música a càrrec del Dj Gerard fins a les 00.00 hores. Per a poder participar en les diferents competicions cal inscriure’s prèviament a través del codi QR que hi ha al cartell que anuncia aquesta festa de fi de curs.

Balanç del treball del CMA

Durant les diferents sessions del CMA, els joves representants dels diferents centres educatius de secundària han tingut l’oportunitat de valorar si se senten escoltats, així com si formar part d’aquest consell és o no funcional. Al respecte, la regidora d’Infància i Joventut i d’Educació, Christina Moreno, ha remarcat que «la generació d’aquests moments de treball en equip, creació de propostes, presa de decisions, no deixa de ser la pràctica d’un aprenentatge, que sense dubte, s’emportaran de per vida. I d’aquest aprenentatge tots en sortirem beneficiats. Perquè una societat que vetlla per a la participació de totes les etapes vitals és una societat rica, conscient de la seva diversitat i adaptativa». En la seva intervenció al ple del CMA, Moreno ha afirmat que «és un encert que els projectes tinguin un tancament avaluatiu, perquè és quan es dona la part més important del treball: la reflexió». Com a colofó d’aquesta darrera sessió del CMA d’aquest curs, els alumnes han fet una visita guiada per l’edifici de l’Ajuntament de la Seu a càrrec de l’alcalde i la regidora.