El Govern nomena el martorellenc Joan Capdevila nou delegat de la Generalitat a Madrid

L'exdiputat d'ERC substitueix Capella, que va deixar el càrrec vacant per ser consellera de Territori

El nou delegat de la Generalitat a Madrid, Joan Capdevila, en una intervenció al Congrés el 9 de març del 2023

El nou delegat de la Generalitat a Madrid, Joan Capdevila, en una intervenció al Congrés el 9 de març del 2023 / arxiu

ACN

El Consell Executiu d'aquest dimarts ha nomenat formalment Joan Capdevila com a nou delegat del Govern a Madrid. Capdevila (Martorell, 1965) substitueix Ester Capella, que va abandonar aquesta responsabilitat a mitjans de juliol per esdevenir consellera de Territori. Capdevila ha estat diputat al Congrés per ERC des del 2016 i en aquesta etapa ha ocupat la presidència de la comissió d'Indústria, Comerç i Turisme i ha estat ponent a les comissions de Treball, Inclusió, i Seguretat Social i d'Hisenda i Funció pública. Capdevila anava com a independent de número cinc a la llista d'ERC per Barcelona a les eleccions del 23-J, però no va ser escollit perquè els republicans es van quedar amb quatre escons a aquesta demarcació.

S'estrenarà com a delegat a l'acte de celebració de la Diada a Madrid que tindrà lloc el 14 de setembre amb presència de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Ocuparà el càrrec en un moment de negociacions creuades entre els governs català i espanyol, d'una banda, i el PSOE i els partits independentistes, de l'altra, amb la investidura de Pedro Sánchez de rerefons.

En la trajectòria de Capdevila també destaca el seu pas per Unió Democràtica de Catalunya fins al 2009, quan va deixar la militància a la formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida i va dirigir el diari digital El Matí, òrgan d'un corrent crític amb la direcció.