Esparreguera posa en servei aquest dilluns les àrees d’aparcament ràpid escolars

Són 63 estacionaments per deixar i recollir els infants a les hores d’entrada dels centres educatius

Una de les places d'aparcament habilitades

Una de les places d'aparcament habilitades / AJUNTAMENT D'ESPARREGUERA

Redacció

Esparreguera posarà en servei aquest dilluns les àrees d’aparcament ràpid batejades amb el nom de Petó i adéu, senyalitzades al voltant de nou centres educatius del municipi, coincidint amb la tornada de l’alumnat a escoles i instituts. Es tracta d’espais d’aparcament lliure o de zona blava que, a les hores d’entrada de les escoles, serviran perquè les famílies puguin parar bé el vehicle sense interrompre el trànsit i acomiadar els nens i nenes a peu de vorera. En total s’han senyalitzat 63 zones d’aquestes característiques davant de les escoles Les Roques Blaves, Taquígraf Garriga, Mare de Déu de la Muntanya i l’escola bressol municipal Coloraines, així com a l’entorn de l’IES El Castell, l’IES El Cairat, l’escola Montserrat, l’escola Estel i l’escola cooperativa El Puig.

Aquesta iniciativa forma part de diferents actuacions de millora i pacificació dels entorns escolars que l’Ajuntament d’Esparreguera ha realitzat en el marc del projecte Camins escolars segurs, presentat pel Projecte Educatiu de Ciutat en la passada edició dels pressupostos participatius. Així, també s’ha millorat la senyalització horitzontal als passos de vianants propers a escoles i instituts i s’han col·locat dos radars pedagògics per a regular la velocitat dels vehicles.

Les zones de Petó i adéu funcionaran únicament els dies lectius i en les franges horàries d’entrada escolar. Així, a l’escola bressol municipal Coloraines l’àrea estarà habilitada de 8.45 a 9.15 del matí, a les escoles de primària de 2/4 de 9 a del matí i de 2/4 de 3 a 3 de la tarda. Als centres d’ensenyament secundari, de 2/4 de 8 a 8 del matí. I a l’escola cooperativa El Puig, de 8 a 2/4 de 9 del matí i de 2/4 de 3 a 3 de la tarda. Durant aquestes franges s’hi permetrà estacionar durant un màxim de 4 minuts per poder acomiadar els infants que van als centres d’educació del municipi. Durant la resta de la jornada, les places d’aparcament de Petó i adéu que estiguin senyalitzades en zona blava tindran la seva funció habitual.

Concretament, se n’han pintat 7 places al carrer dels Paraires, davant l’escola Les Roques Blaves; 10 places al carrer Barcelona, a l’entorn de l’IES El Castell; 4 places a l’aparcament del Castell, davant l’escola bressol municipal Coloraines; 10 places al carrer de la Miranda, a l’entorn de l’escola Montserrat i l’IES El Cairat; 5 places al carrer Llobregat, davant l’escola Taquígraf Garriga; 10 places a la plaça de Santa Anna, davant l’escola Mare de Déu de la Muntanya; 10 places a l’avinguda de Francesc Macià, just abans de l’encreuament amb Taquígraf Garriga, entorn de l’escola Estel; i 7 places al carrer de Sant Joan, entre el carrer de Sant Miquel i l’avinguda Francesc Marimon, a l’entorn de l’escola cooperativa El Puig.

Paral·lelament, el consistori també ha dut a terme altres accions de pacificació del trànsit prop dels centres escolars. En aquest sentit, s’han instal·lat dos radars pedagògics, un a l’avinguda Francesc Macià a l’altura del carrer Taquígraf Garriga, i l’altre a l’avinguda Francesc Marimon a l’altura del carrer de Sant Joan. Es tracta d’unes pantalles led que mostren la velocitat del vehicle quan hi passa per davant i, segons si aquesta és o no adequada, hi reaccionen amb una cara trista o somrient. En aquest cas, si la velocitat és superior als 40 km/h apareix la cara trista i, si la velocitat està entre els 5 i els 30 km/h, marcarà una cara somrient. Així mateix, també s’han senyalitzat horitzontalment diferents passos de vianants dels entorns escolars amb pictogrames i les inscripcions, «Atura’t», «Mira», «Cotxe aturat», «Mira i Creua».