Puigcerdà renova els carrers de més trànsit del barri de l’Incasol

Una actuació amb 171.000 euros d’inversió refà tres vials que se sumen als dos fets el 2022

Màquines i operaris treballant aquesta setmana a les obres dels carrers de l’incasol

Màquines i operaris treballant aquesta setmana a les obres dels carrers de l’incasol / AJ PUIGCERDÀ

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat aquesta setmana una actuació urbanística al barri de l’Incasol, un dels que formen la primera anella al voltant del nucli antic, que té com a finalitat renovar el ferm dels principals vials, malmesos pel desgast i l’erosió per les gelades i la sal potassa. 

L’actuació de renovació global dels vials se centra en els carrers Ortega Monasterio, Jacint Verdaguer i passeig Josep Pla en un entorn d’accés a equipaments públics com els jutjats, la comissaria dels Mossos d’Esquadra o el Museu Cerdà i el seu aparcament. Igualment, el carrer Ortega Monasterio connecta la zona de l’estany amb la zona baixa de la vila i el mateix veïnat de l’Incasol. Segons ha informat el consistori, els treballs consistiran en el fressat del ferm existent, aixecament de tapes i embornals, col·locació de reixes noves, reconstrucció de les vorades, pavimentació amb aglomerat asfàltic i renovació de la senyalització horitzontal.

L’Ajuntament de Puigcerdà va adjudicar les obres durant la tardor del 2022 a l’empresa Asfalts i Equips de Vialitat per import de 171.054 euros a fi efecte que es puguin executar ara durant l’hivern. L’actuació urbanística se suma a la que es va fer durant la primavera de l’any passat al mateix barri de l’Incasol i que van permetre renovar el carrer Pompeu Fabra i la ronda Joan Maragall, dos vials claus en els circuits d’accés i sortida del trànsit per la part de llevant de Puigcerdà per l’avinguda Shierbeck i la zona de la Duana.