La Seu tramita el procés perquè els veïns demanin ajuda per al lloguer

A la demarcació de Lleida l’import màxim de la subvenció és de 600 euros pel pis i de 300 per l’habitació

Un acte de presentació de pisos socials a la Seu | AJ SEU

Un acte de presentació de pisos socials a la Seu | AJ SEU / M.S. la Seu d’urgell

M.S. la Seu d’urgell

L’Ajuntament de la Seu ha anunciat que a partir del pròxim dimarts 11 d’abril a les nou del matí i fins divendres 12 de maig a les tres de la tarda es podran presentar les sol·licituds per optar a les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d’habitatge o habitació per a persones que tinguin 36 anys o més.

El consistori ha apuntat que poden sol·licitar l’ajuda les persones físiques que, en el moment de presentar la sol·licitud, tinguin 36 anys o més, i que siguin titulars d’un contracte de lloguer o cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent en el territori de Catalunya. En aquest àmbit, a la demarcació de Lleida, l’import màxim del lloguer mensual o preu de cessió és de 600 euros i en els supòsits d’habitació és de 300 euros. Per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem de mobilitat favorable, l’import màxim de lloguer mensual és de 900 euros.

La petició es pot tramitar via telemàtica o presencialment al Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquest darrer cas, cal demanar cita prèvia al telèfon 670 05 04 36 o al mateix consistori al número 973 35 00 10. Entre els requisits per rebre una ajuda hi ha tenir la residència legal a Catalunya; disposar d’una font regular d’ingressos que reporti unes rendes anuals de la unitat de convivència iguals o inferiors a 2,9 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC); ser titular, en qualitat de persona arrendatària, del contracte d’arrendament de l’habitatge o habitació; o no pagar un lloguer o preu de cessió mensual per l’habitatge o habitació superior als imports que estableixen les resolucions de convocatòria corresponents.