Sopa de Cabra i Beth publiquen ‘Temps de sega’, amb el vídeoclip rodat a Castellgalí

L’artista surienca col·labora amb la banda gironina en el segon senzill del nou disc del grup, «Ànima»

El pòdcast «Bull d’ànima» i el vídeo s’han filmat a Casassaies, on Irehom desenvolupa el seu projecte

Gerard Quintana diu que la cançó parla d’un amor que “no és instantani ni efervescent, sinó de llarg recorregut"

Així sona "Temps de sega", la col·laboració entre Sopa de Cabra i Beth ACN

Redacció / ACN

El grup Sopa de Cabra i la cantant surienca Beth han publicat la cançó Temps de sega (Promo Arts Music Records), segon avançament del nou disc, Ànima, que la banda gironina traurà al mercat el novembre d’aquest any. Un tema amb un videoclip rodat a Can Casassaies, a la Vall d’Artigues, situada al municipi de Castellgalí, on desenvolupa el seu projecte l’Institut de Recerca Holística de Montserrat (Irehom). Precisament, en el videoclip -la primera imatge és la muntanya de Montserrat- hi apareix, també, el músic de Gossos, Natxo Tarrés, un dels cofundador del projecte.

El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, explica que Temps de sega parla de «l’amor després de l’amor, de l’amor treballat que has hagut de sembrar, regar i podar per fer-lo fort, un amor amb perspectiva que no és un amor instantani ni efervescent, sinó de llarg recorregut». El nou senzill està influenciat per la música americana dels anys setanta que fusiona el country i el gòspel amb el rock, un estil musical que sempre ha ressonat en les composicions de la banda gironina.

Cada cançó del nou treball compta amb la participació en el tema d’un artista que el grup considera que té ànima, un concepte que dona títol al nou projecte discogràfic. En aquest segon senzill, Sopa de Cabra ha tingut la col·laboració de la cantant bagenca Beth, que acaba de celebrar vint anys de carrera musical amb set discos publicats. 

El nou llançament ve acompanyat d’un nou pòdcast, anomenat, Bull d’Ànima, creat per Sopa de Cabra, per llançar el seu nou projecte musical, amb converses amb els artistes que hi participen. En aquesta cas, la conversa entre els Sopa i la Beth s’ha enregistrat Can Casassaies, seu d’Irehom, una organització sense ànim de lucre que ha regenerat un espai abandonat i que està constituïda per persones que «juntes estudiem, experimentem, validem i practiquem maneres d’entendre la vida per aconseguir desenvolupar-nos amb més plenitud i coherència, així com donar respostes als reptes dels nostres temps». El diàleg entre els artistes -el primer va ser Triquell, amb el senzill Que et vagi bé- es pot escoltar a les plataformes Ivoox, Spotity i Apple i es pot visualitzar al canal Youtube de Sopa de Cabra.

Dissetè treball

Després de gairebé cinc anys sense presentar nou disc, Sopa de Cabra publicarà el que serà el seu dissetè treball entre discos d’estudi i de directes. Coincidint amb la publicació del nou disc, el grup farà aquest 2024 una gira que s’allargarà fins al mes de març del 2025, amb un nombre limitat de concerts.

La banda torna aquest estiu als escenaris i el primer concert serpa l’11 de juliol a les Nits de Barcelona, que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides. Encara en queden pels festivals Cap Roig, Portalblau o Terramar.