Un directori uneix les empreses del relleu energètic

Els consells comarcals de Cerdanya i Alt Urgell creen un ens d’ajuda als ciutadans

Un operari instal·la plaques fotovoltàiques | ARXIU/C.S.

Un operari instal·la plaques fotovoltàiques | ARXIU/C.S. / M.S. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

La Cerdanya ha creat conjuntament amb quatre comarques més del Pirineu i el Prepirineu un directori d’empreses del sector de l’energia per tal d’oferir als veïns una nova eina d’ajuda en el procés de canvi cap a les energies sostenibles.

Així, el directori d’empreses per la transició energètica te com a objectiu «facilitar a la ciutadania i les entitats la cerca d’empreses que ofereixen serveis en aspectes energètics i en aquests àmbits territorials». El Consell Comarcal de Cerdanya ha fet una crida als professionals del sector per tal de fer el més complet possible el directori: «es fa una crida pública a les empreses que treballen en qualsevol àmbit energètic, interessades a donar-s’hi d’alta. Hi tenen cabuda tot tipus de corporacions que ofereixin serveis en les disciplines relacionades amb la transició energètica, ja sigui projectes, obres d’instal·lacions de qualsevol energia renovable, o auditories de consum d’energia, o bé gestió d’ajuts, permisos, tràmits, manteniment o venda». Per tal de facilitar aquest ingrés, el Consell ha obert la web https://empreses.transicioenergeticapirineu.cat/.

El projecte l’han impulsat les oficines de transició energètica de la Cerdanya, el Solsonès, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i la Noguera. Les cinc oficines editen mensualment un butlletí amb informació actualitzada sobre les novetats del sector energètic, les comunitats energètiques o la mobilitat sostenible del Pirineu entre altres aspectes.