La depriment imatge aèria de La Molina i Masella

La fotografia compartida per un usuari de la xarxa social "X" de les pistes d'esquí de la Cerdanya ha despertat una gran indignació

Un grup d'infants fent classe d'esquí a Masella la temporada passada

Un grup d'infants fent classe d'esquí a Masella la temporada passada / ARXIU PARTICULAR

Redacció

Una imatge aèria de les pistes d'esquí cerdanes, La Molina i Masella, ha despertat una gran indignació entre els usuaris de la xarxa social "X" (abans Twitter). Jordi Bonet, al seu perfil, va compartir ahir una fotografia que mostrava com les úniques parts que tenen neu -una neu òbviament artificial- a la muntanya són a les pistes d'esquí. Aquest post, realitzat en un context de sequera i de restriccions d'aigua per a la societat, ha donat peu a engegar el debat ètic a les xarxes sobre si és necessari tenir obertes les pistes d'esquí amb neu artificial.

Bromes, queixes i crítiques

Ràpidament, la publicació s'ha omplert de comentaris sobre aquest paisatge desolador. "Jo de veritat no puc entendre que aneu a esquiar així. A mi no em veuran el pèl fins que hi hagi neu real", ha respost un usuari indignat. Mentre que d'altres han criticat la recent iniciativa de voler portar els Jocs Olímpics d'hivern 2030 als Pirineus: "Tenim els Jocs d'hivern a tocar", ha fet broma un internauta.

De la mateixa manera, malgrat la recent estrena d'un sistema pioner (i més eficient) per a la creació de neu artificial, també hi ha hagut queixes sobre la realització d'aquesta pràctica en plena sequera: "Felicitats per donar exemple amb les restriccions d'aigua. Fem país", ha sentenciat un altre usuari.