El Consell cerdà impulsa una nova etapa dels serveis socials amb un local més visible al centre de Puigcerdà

L’òrgan comarcal aprova el projecte d’un espai més cèntric per obrir nova etapa a l’àrea

El nou local del Consell que albergarà Benestar

El nou local del Consell que albergarà Benestar / CCC

Miquel Spa

El Consell Comarcal de Cerdanya activarà en els pròxims dies el projecte de reforma del nou local als baixos del carrer Alfons I de Puigcerdà, al centre de la vila, per obrir una nova etapa al departament fins ara conegut com a Serveis Socials i que vol reimpulsar com a àrea de Benestar i Atenció Social. 

El Consell Comarcal va comprar el nou local a principis de l’any passat per 360.000 euros. És a la cantonada amb el carrer Higini de Rivera en un dels entorns més transitats de la capital cerdana, i te una superfície de 300 metres quadrats. Els serveis tècnics de l’òrgan comarca tenen ja a punt el projecte de reforma i remodelació dels espais interiors i dels nous finestrals perquè les obres comencin en les pròximes setmanes i estiguin enllestides al llarg de l’any. En aquest sentit, el Consell vol que l’estrena del local suposi una nova etapa per al departament, amb unes majors condicions de treball i atenció a les persones i una també major visibilitat de cara a la ciutadania. Tant és així que el nou local serà seu amb tota probabilitat també de l’àrea d’Igualtat i Feminismes que incorporarà en les pròximes setmanes quatre nous treballadors. Amb aquestes incorporacions, el departament assolirà les 25 persones en plantilla, les quals es repartiran entre la nova seu i l’actual, situada al mateix carrer Alfons I. La vicepresidenta del Consell, Cristiana Rotellà, ha explicat que el nou local de Benestar i Acció Social «serà un espai diàfan que acollirà les àrees principalment de treball del departament, el dia a dia de les treballadores i les educadores, l’entrada de dades, el seguiment dels casos dels usuaris, l’atenció telefònica... La part més especialitzada d’atenció, com ara als infants, que necessiten uns espais específics es continuaran fent als altres locals del mateix carrer, que també estan reformats de fa poc».

Rotellà ha remarcat que «visibilitzar el departament és molt important, tots som usuaris potencials de Benestar i Acció Social, no tan sols per a persones amb risc d’exclusió social sinó que tots ho som;Oferim serveis que són universals».