Prats reurbanitzarà l’accés al poble amb un projecte que unificarà els veïnats

L’Ajuntament aprova una actuació que suposarà una inversió de 270.000 euros i la renovació de l’actual imatge de la població

L’accés principal al nucli urbà de Prats, creuat per la carretera, que es renovarà | MIQUEL SPA

L’accés principal al nucli urbà de Prats, creuat per la carretera, que es renovarà | MIQUEL SPA / Miquel spa. prats

Miquel Spa

Miquel Spa

Prats renovarà l’accés principal del poble, per la carretera entre Alp i Bellver que en creua el centre, per crear un entorn més amable pels vianants i, alhora, oferir una nova imatge de la població.

L’equip de govern municipal ha iniciat la tramitació d’un projecte que aportarà una inversió superior als 370.000 euros i que ha de suposar una de les grans intervencions de l’actual mandat. Segons ha explicat el mateix equip de govern, el projecte es beneficiarà d’una subvenció atorgada del Pla d’Obres 2020-2024 de la Generalitat. Així, sota el nom de «Millora de l’entrada de la població de Prats i Sansor en l’àmbit del carrer del Barri i la carretera LP-4033», iniciarà ara el procés d’adjudicació. El seu pressupost és de 372.812 euros, dels quals el 63,3% serà subvencionat, és a dir 236.000 euros. Des de l’equip de govern han apuntat que l’objectiu del projecte és «millorar i organitzar l’entrada de la població de Prats, donant una millor imatge de rebuda. L’obra pretén unir les dues parts de la població superant la barrera urbanística i de serveis que hi ha actualment entre el casc antic de Prats i la resta. L’obra consisteix bàsicament en fer un nou paviment continu, soterrament de tots els servies com ara llum, aigua potable, aigua de reg i gas, i i la col·locació de nous bancs, papereres, jardineres i enllumenat». L’equip que encapçala l’alcalde Xavi Picas considera que actualment l’accés principal del poble està en mal estat, amb els vial malmès i els entorns sense rebre cap inversió pública en els últims anys. Igualment, amb el pas de la carretera, la zona de l’Ajuntament, el local social i el pati de l’escola queden separats de la resta del nucli urbà.

[object Object]

El consistori treballa amb la previsió d’iniciar les obres a principis del mes que ve en la primera de les dues fases de l’actuació. Un dels objectius del projecte és evitar que, tal com passa actualment, el centre del poble esdevingui un aparcament gràcies als espais amplis que queden als dos costats de la carretera. Així, el disseny del nou accés a Prats preveu la creació d’un espai unitari amb el pas del vial però en un entorn amable pels vianants. El projecte contempla la utilització de diversos materials per a la delimitació del sol així com espais verds.