Avui, dijous i divendres. El Teatre Comarcal de Solsona ultima detalls per convertir-se, aquesta nit, en l'escenari del primer concert del cantautor solsoní i la Cobla Sant Jordi, que servirà per enregistrar el seu proper disc en directe, on fusionarà la música de cobla i la cançó d'autor. Fins ahir ja s'havien venut unes 800 entrades per als, finalment, tres concerts que s'oferiran. El de divendres té pràcticament les entrades exhaurides.

El projecte conjunt entre Mas i la Sant Jordi es va estrenar en la passada edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Hi havia, llavors, molta expectació per veure i escoltar aquesta fusió musical que s'havia preestrenat l'abril a l'Auditori de Barcelona. I el concert del cantautor solsoní va ser el primer a exhaurir entrades al certamen manresà, tres dies abans de l'inici de la fira. Ara, jugant a casa, continua l'expectació i, sobretot, les ganes. Inicialment, només s'havien previst dos concerts, però a principi de mes es va programar el tercer i darrer, després d'haver venut en una setmana més de 400 entrades. Des de l'Oficina de Promoció Turística Municipal de Solsona explicaven ahir que, tot i quedar localitats per als tres dies (una vuitantena, de les quals només 14 per a divendres), la majoria són ja "de primera fila" i "seients als laterals". Ahir, de les 800 entrades venudes, la majoria s'havien adquirit a taquilla i 123 s'havien reservat per telèfon arreu del país. Les entrades costen 20 euros.

Serà el primer cop que tant Roger Mas com la Cobla Sant Jordi enregistrin un disc en directe. De fet, el Teatre Comarcal es convertirà en un gran estudi de gravació amb 15 músics dalt l'escenari. Una setantena de localitats s'han reservat per als músics i una vuitantena han quedat excloses de la venda per la instal·lació de l'equip necessari per a l'enregistrament del directe. Els arranjaments per a cobla de les cançons de Mas són de Xavier Guitó.

Sara Alarcón, regidora de Cultura de Solsona, destacava ahir l'oportunitat que suposa per al públic un triple concert d'aquestes característiques, en un moment en què les dificultats pressupostàries de les arques municipals "fan que no ens puguem permetre un concert amb tota la Cobla Sant Jordi i Roger Mas". D'aquesta manera, Alarcón agraïa la predisposició dels artistes per decidir-se per la ciutat, un fet "que situa Solsona al mapa cultural català". La intenció és que el disc es presenti oficialment el proper 24 de març a l'Auditori de Barcelona, i que doni pas a una gira pel país.