La Garriga de Castelladral va acollir ahir al matí amb èxit la segona edició del concert de joves pianistes. Una seixantena d´alumnes de divuit escoles de música de la Catalunya central van demostrar els seus dots artísitcs en una jornada amb un eix comú: la creativitat.

En un dia radiant, amb el sol banyant els boscos de pins i la imponent masia de la Garriga presidint el paisatge, a la Sala Piano es va respirar art i molta pau. Durant tot el matí van tenir lloc tres sessions de concerts, on es van interpretar peces de diversos autors i èpoques, des de Mozart i Schumann, fins a Bach i Kabalewsky, passant per Chopin, Rameau o Txaikovsky.

Amb la solfa d´aquests altíssims compositors (escollits pels seus propis intèrprets, que van demostrar molt bon gust per la música), el públic, que pràcticament omplia la sala, va poder gaudir dels joves pianistes, que van rebre generosos i sincers aplaudiments.

La música, però, no va ser l´única protagonista del Sala Piano, un festival que des de la seva gestació ha volgut ser interdisciplinari. Així, l´il·lustrador de Navàs Valentí Gubianas, durant les actuacions, i ubicat a prop del piano de cua principal, es va dedicar a pintar i dibuixar sobre un altre piano (aquest americà, de principis del segle XX). Com si d´una tela es tractés, l´artista, inspirat pel dolç fil musical i la història de l´instrument, va elaborar la seva pròpia obra d´art amb un resultat vistós.

La segona edició del Sala Piano, titulada «El piano inspira creativitat», també va incloure altres tipus d´actuacions que van fer encara més rica la jornada. En aquest sentit, durant la tercera sessió, a partir de la una del migdia, hi van intervenir diversos nois i noies que van mostrar les seves aptituds artístiques en disciplines com el ball, la màgia, el circ i la poesia.

L´Associació Catalana d´Escoles de Música (ACEM), entitat organitzadora de l´acte d´ahir, i que té la col·laboració de La Casa dels Pianos i Sibelius, entre d´altres, té la intenció de repetir la trobada l´any que ve, per la bona acollida d´una activitat que reuneix música, jovent, art i natura, una bella barreja indiscutiblement profitosa.