Cinephone, festival internacional de curtmetratges realitzats amb telèfon mòbil dirigit per l'artesenc David Cornadó, ha tancat el període d'inscripcions amb la recepció de 115 treballs procedents de 30 països d'arreu del món. D'aquesta manera, Cinephone ha experimentat un creixement del 35% de participació respecte a la darrera edició i s'ha posicionat com un dels tres festivals exclusius de cinema realitzat amb telèfon mòbil amb més rellevància mundial.

Durant aquest mes, l'organització de Cinephone donarà a conèixer els 20 curtmetratges seleccionats per aconseguir els premis del jurat, que està format per Max Schleser, organitzador del Festival MINA de Nova Zelanda; Susy Botello, directora del Mobil Film Festival de San Diego; i Conrad Mess, de Me.S.S.FilmMakers. L'entrega de premis se celebrarà el 27 de setembre. I fins al 26 de setembre es pot votar per tal d'atorgar el premi Mosaic al curtmetratge que acumuli més votacions entre els usuaris registrats al portal web del festival (www.cinephone.org).

Cinephone 2014 va arrencar el març sota el lema "Art i tecnologia junts de nou" i amb un cartell que evocava la portada de la prestigiosa revista Time del 1984 amb Steve Jobs mostrant el primer ordinador de la casa Apple. Durant aquest any, els organitzadors del festival han estat convidats a impartir conferències a ESADE i a la UB, per debatre sobre els cànons marcats per la indústria de cinema convencional i l'ús d'aplicacions que simplifiquen les tasques d'enregistrament, edició i postproducció de material audiovisual sense abandonar el telèfon mòbil. A més, amb el suport de la UOC i Movistar, han creat el seu fòrum tecnològic Cinephone Maker, que es va celebrar el juliol i que va reunir els grans experts del país en aquest tipus de cinema.