Jordi Corrons, manresà de 42 anys, enginyer en organització industrial en una multinacional instal·lada a la comarca, és el nou president d'Òmnium Bages. Lidera l'única candidatura que s'ha presentat, i que havia de ser ratificada en l'assemblea que se celebrava anit, amb la participació de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium. Corrons, que fins ara era tresorer, té un perfil que reforçarà el treball de l'entitat per la defensa del país. Encapçala una candidatura en la qual s'introdueixen només tres canvis, que suposen les incorporacions de Laura Isanta, Enric Massaneda i Montse Pujol, i la continuïtat del fins ara president, Jaume Puig, ocupant una vocalia.

Corrons valora com a "positiva" la feina feta fins ara, "en l'activitat normal de cultura i de llengua, i amb més incidència en l'eix de país. L'entitat, a escala nacional i també comarcal, té clar que, si no defensem el país, la llengua i la cultura van enrere pels atacs continus que rebem de part de l'estat". Després de les campanyes País Normal i Ara és l'Hora, aquesta conjuntament amb l'ANC, Òmnium Bages continuarà fent campanya de cara a les eleccions del proper 27 de setembre.

El nou dirigent d'Òmnium Bages destaca que "la presidència l'hauria pogut assumir qualsevol dels altres membres de la junta, però per disponibilitat personal l'he pogut assumir més fàcilment".