Llorenç Capdevila, escriptor i col·laborador d'aquest diari, ha estat guardonat amb el Premi Ferran Canyameres de novel·la per l'obra 'Pacte de silenci', que sortirà entre final del 2015 i principi de 2016.

L'obra premiada és una novel·la ambientada a Vilanova del Tossal, escenari recurrent en algunes de les novel·les de Capdevila, un poble prop de Lleida que s'assembla molt a Alpicat, on ell vaig néixer, durant el curs escolar 1935/1936. Un mestre arriba al poble, fugint d'un passat que anem coneixent a mesura que avança la novel·la, i es troba amb l'ambient enrarit previ a la guerra civil i amb una sèrie de morts que ningú, al poble, té cap interès per aclarir.

Així, la novel·la vol reflectir l'ambient de bàndols enfrontats que es vivia a Catalunya el mesos anteriors a la guerra, reivindicar la tasca pedagògica dels mestres de la República i mantenir el lector enganxat a una trama d'intriga (un protagonista amb un passat misteriós, tres assassinats, un poble on tothom amaga algun secret...).

El Premi Ferran Canyameres el convoca Òmnium de Terrassa i es va lliurar a la Nova Jazz Cava, en el marc d'una festa anomenada La Nit del Misteri.