La dimensió educativa i patrimonial del catàleg de Zenobita es palesa de nou en les propostes que el segell manresà presenta per Sant Jordi. Amb mitja dotzena de títols d'aparició recent a la venda, l'editorial es posiciona amb força en el camp del conte infantil pedagògic i il·lustrat.

El Roc, l'Ona, l'Omar i la Silvina són els quatre protagonistes del conte Geoparc, quina passada de temps!, amb el qual el projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central s'apropa al públic infantil. El treball té la firma de dues autores reconegudes com són Mar Pavón i Doris Jiménez. Segons afirma Ferran Climent, director del Geoparc, "el vessant educatiu és fonamental, i el llibre hi ajuda, perquè és entretingut tot i incloure una gran quantitat d'informació, que reflecteix la riquesa del territori".

En un altre registre, Zenobita també publica Queralt somiatruites, un projecte de l'Associació Catalana d'Escoles de Música que inclou un CD. El conte és el cinquè que escriu Manel Justícia per l'entitat, i dóna peu a una cantata que es va representar al Teatre Kursaal de Manresa.

Un altre treball adreçat al públic infantil amb voluntat pedagògica és La petita puça, que vol incidir en l'educació sobre la igualtat de gènere i en contra de la discriminació. Maria Navarrete, Cristina Villa i Liliana Navarrete afronten aquesta tasca amb la història d'una puça de circ que és menystinguda per uns mags als quals no agraden les nenes. El llibre inclou un CD interactiu editat pel grup d'animació Ai carai!

Un altre volum editat per Zenobita és A través de l'ànima, que recull les vivències quotidianes de nens i nenes que tenen trastorn de l'espectre autista a través de les fotografies dutes a terme per Abel Vilches. El llibre és una realitat gràcies al projecte de micromecenatge que es va engegar després d'una exposició amb les imatges i que va rebre moltes adhesions.

El reconegut pintor manresà Joan Sallent és l'autor de Refranys il·lustrats, on l'artista proposa el coneixement de dites populars a partir del dibuix. L'historiador Joan Valls signa El Mas Puig del Vilar, un recorregut de vuit segles per la biografia d'una de les masies més antigues de Castellbell i el Vilar, avui reconvertida en allotjament de turisme rural.