"La d'aquest any ha estat una de les millors edicions del Campus Gospel, sobretot a nivell de maduració del grup", apuntava Ramon Escalé, un dels impulsors del certamen i director de l'Esclat Gospel Singers, al final del concert de cloenda del campus de gospel de Rajadell d'enguany. Esgotat però alhora molt satisfet per l'energia que s'ha respirat enguany al campus, Escalé va destacar l'intercanvi cultural que s'ha produït. Una barreja de cultures que s'han donat la mà en una dotzena edició que també ha apostat per la interactivitat, oferint un punt de proximitat amb la gent.

Amb la incorporació de noves activitats, com ara una sessió oberta a peu dret, que els assistents van coincidir a dir que havia estat molt especial i emotiva, una cercavila, així com diverses sessions obertes al públic, els organitzadors han donat un nou aire al campus després que l'edició passada es tanqués amb un cert desànim.

Les apostes per figures de primera línia vingudes des de diferents punts d'Europa, Amèrica i Àfrica, com ara el cor de nens i nenes d'Uganda Safari Children's Choir, han estat el plat fort. Segons Ramon Escalé, "amb aquesta interculturalitat que ha conviscut aquests dies a Rajadell s'ha volgut donar el missatge que no hi ha fronteres. Acostem realitats, aquest és el nostre lema. Nosaltres utilitzem la música com a vehicle, no com a finalitat".

En menys de dos dies es van esgotar les 125 inscripcions d'aquest dotzè campus, vint-i-cinc més del que estava previst. Entre els campusins (així és com s'anomenen els participants), hi havia repetidors però la majoria eren cares noves, i des de dijous i fins ahir al vespre van dur a terme nombrosos tallers i activitats. Els més petits també van tenir el seu espai amb el minicampus que va impartir Laia Badrenas a l'església del poble.

Diumenge la jornada va prendre un caire molt festiu i durant el dia el poble es va omplir de paradetes. A la tarda, una concorreguda cercavila va unir els Bastoners de Rajadell i el cor de nens i nenes d'Uganda, i les gralles es van fusionar amb els tambors. Al final del recorregut, la cercavila es va acabar amb el ritme del grup de percussió Fun Dan Mondays.