L'Esclat Gospel Singers celebrarà el seu quinzè aniversari amb un nou espectacle que s'estrenarà el diumenge 27 de novembre (18 h) al teatre Kursaal de Manresa. El cor manresà, format per més d'una cinquantena de cantants i dirigit pel músic Ramon Escalé, ha creat al llarg de la seva trajectòria vuit espectacles de música gospel i dos musicals originals (Plaça Reial i Strómboli), ha fet concerts multitudinaris (per exemple, al Palau de la Música), ha editat quatre CD i, sobretot, destaca l'organització de dotze edicions del Campus Gospel de Rajadell. Per als 15 anys, l'Esclat Gospel Singers fa una proposta, From the heart of Africa, que beu directament del gospel africà i que comparteix amb la Big Latin Band, una formació de 14 músics amb seu a Barcelona fundada fa 20 anys pel mateix Ramon Escalé.

L'espectacle From the heart of Africa, en el qual també intervindran els integrants de l'Esclat Gospel Júnior, s'enregistrarà en directe en CD i DVD, i per fer-ho possible el cor ha engegat una campanya per recollir els diners que calen a través de petits mecenes. Escalé destaca que la gravació permetrà, d'una banda, tenir "un record especial" de l'espectacle del quinzè aniversari, "que serà únic". D'altra banda, el mitjà audiovisual serà una bona fórmula "per moure" el muntatge i aconseguir la contractació d'actuacions.

El director de l'Esclat Gospel Singers assenyala que sempre "hem fet esforços per ser innovadors" dins del gospel i que, després d'anar a les arrels de la música tradicional africana amb From roots to heaven, en aquest cas la recerca s'ha fet en el repertori que es canta a les esglésies (evangèliques, baptistes) d'Àfrica, partint del seu viatge a Uganda per col·laborar amb el Safari Children's Choir. "La música africana enganxa molt, és molt vitalista. És un gospel desconegut, però té una potència emocional molt gran. És supercontundent a nivell rítmic, una nova sonoritat que hem treballat, i també hem fet arranjaments per a la big band", apunta el director.