Les funcions de La Passió d'Esparreguera seran més compactes, tindran més ritme i remarcaran la tensió dramàtica. Aquests són els termes que van fer servir els responsables de l'espectacle en la presentació de l'edició d'enguany, que se celebrarà els dies 12, 18 i 26 de març, el 2, 8, 14, 22 i 30 d'abril i l'1 i 7 de maig.

«Un dels pilars de la línia de treball del 2017 és el tractament del text i, en conseqüència, la dignificació del seu autor, Ramon Tor-ruella (1913-1968). Volem recuperar-ne l'èpica, evitar el proselitisme religiós i aprofitar la tensió dramàtica que el mateix autor va apuntar en la seva versió original del 1960», va apuntar la direcció de La Passió, formada per Vicky Alvelo, Gerard Bidegain, Olivier Grau, Oriol Martínez, Marc Matalonga i Carles Reynés. Així mateix, l'equip va afegir que «l'estil de Ramon Torruella s'havia anat diluint al llarg dels anys amb fragments d'altres col·laboradors afegits a l'espectacle, en pro d'una pretesa modernització del text, que creiem que va en contra de la condició de La Passió com a obra de teatre clàssic i tradicional, alhora que n'empobreix la riquesa poètica i de lèxic».

El referent és el text del 21 de febrer del 1960, quan es va estrenar al Teatre de l'Ateneu. Els canvis afecten d'una manera transversal tot l'espectacle, començant per l'ordre dels quadres. Així mateix, es recupera un pròleg original que fa de mirall del poema final Serres, planes... Un altre element nou té a veure amb la gent que surt a fer de poble. «Estem contents perquè s'ha apuntat molta gent nova. Tothom ha de tenir una tasca a fer. Només així l'espectacle estarà al màxim de cohesionat», va afegir la direcció.