La novel·la La mort lenta, amb la qual el navassenc XavierMas va guanyar el darrer Premi Documenta, surt a la venda avui, publicada pel segell L'Altra Editorial. L'obra se situa a Barcelona i parla de dos germans que queden orfes i es veuen en la necessitat de sortir del cau vital en què s'han reclòs.

Avui també arriba a les llibreries Els mons on a mi m'agradaria viure (Edicions 62), d'Albert Casals. Barceloní de naixement, va anar a viure a Esparreguera de petit. Als 5 anys, va tenir una malaltia que el va deixar en una cadira de rodes, però el seu optimisme vital es va plasmar en el desig de viatjar. Una experiència que va reflectir a El món sobre rodes (2009) i Sense fronteres (2011): ara reflexiona sobre la recerca de la felicitat.

Aquesta setmana també ha sortit La revolta de Santa Jordina (Amsterdam), una mirada rebel a la llegenda de Sant Jordi escrita i il·lustrada per l'activista David Fernàndez i la dissenyadora Marta Puig (Esparreguera, 1979), coneguda com a Lyona.

L'il·lustrador Oriol Malet (Martorell, 1975) publica dos llibres: Aquí tenim l'esperança que estàvem buscant (Ara Lllibres), amb Lolita Bosch, on reivindica personatges que han fet del món un lloc millors; i Mandela i el general (Comanegra), un còmic escrit per John Carlin que sortirà el dia 27.