El Centre d'Estudis del Bages (CEB) presentarà el proper dimarts, 22 de setembre, la «Miscel·lània d'estudis bagencs 113. Homenatge a Josep M. Gasol Almendros». L'acte se celebrarà a les 8 del vespre a la col·legiata basílica de Santa Maria de la Seu. Fundador del Centre d'Estudis del Bages, mossèn Josep Maria Gasol Almendros, cronista oficial de Manresa, arxiver durant trenta anys, doctor en Arqueologia cristiana i professor d'història, geografia i religió, va morir el 2 de juliol del 2018 als 93 anys

La presentació, amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el president del CEB, Francesc Comas, anirà a càrrec de Josep Oliveras i Samitier, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i president de la Societat de Geografia de l'Institut d'Estudis Catalans. Els Amics de la Seu distribuiran l'auca sobre el doctor Gasol, que signen Joan Vilamala i Marc Martínez.

La publicació està dividida en dos blocs. El primer recull 12 articles sobre Josep M. Gasol, i el segon, 15 articles sobre temes bagencs. Es complementa amb un text manuscrit original de mossèn Gasol dedicat a Miquel Martí i Pol, l'auca de Joan Vilamala i un recull biogràfic de l'homenatjat.

Per assistir dimarts que ve a la presentació cal confirmació abans del 21 de setembre al cor-reu electrònic: centrestudisbages@gmail.com, i indicar-hi el vostre nom i cognoms, correu electrònic i telèfon.