Més de mig segle d’història avala la trajectòria de la bagenca Ferrer. L’empresa va néixer el 1964 a Sant Llorenç de Morunys de la mà de l’avi Ferrer -Josep Ferrer- com un petit negoci familiar de recol·lecció i comercialització de tòfones fresques i bolets en conserva. Als anys 80, i gràcies a un creixement sostingut i continuat, l’empresa es va traslladar a Santpedor i va obrir una nova planta de producció a Càceres.

Diversos productes de Conserves Ferrer. Ferrer

El 1995 Ferrer va ampliar la seva gamma de productes amb la producció de salses i especialitats de conserva vegetal. Des de llavors, la companyia ha incorporat contínuament noves referències d’aliments al seu catàleg: cremes, brous, plats semielaborades i productes ecològics, entre d’altres. Ferrer defineix el seu producte per «la qualitat», que prové, assegura, «de la curada selecció dels nostres ingredients i a una elaboració seguint els mètodes tradicionals buscant dia rere dia una millora contínua en els nostres processos de producció». Ferrer aposta per la innovació i un dels seus objectius és innovar perquè la cuina tradicional, saludable i equilibrada romangui a taula, adaptant-se a l’estil de vida d’un consumidor «que cada vegada és més dinàmic i destina menys temps a la cuina». Així, Ferrer ha desenvolupat una nova gamma de productes refrigerats elaborats amb productes frescos de primera qualitat. Ferrer és líder nacional al seu sector i referent al mercat amb la seva salsa de calçots, elaborada seguint la seva pròpia recepta tradicional que ha esdevingut protagonista de moltes calçotades a Catalunya i a arreu del món.

Ferrer compta amb tres centres de producció, més de 100 productes i quasi un centenar de treballadors, que donen resposta a una demanda que s’estén a desenes de països a tot el món. «L’èxit del nostre treball ha estat possible gràcies a un equip de persones que han format i formen part de la família Ferrer, però també als clients per triar-nos cada dia», assegura l’empresa.