RTVE s'ha ofert com a seu per a la celebració d'Eurovisió 2023 en lloc del guanyador de l'edició celebrada ahir nit, Ucraïna.

"El que s'ha ofert és que, en cas que Ucraïna no pogués acollir-ho, nosaltres ens oferim com a seu, però el primer objectiu és ajudar-los en tot el que necessitin", ha precisat a Efe la directora de Comunicació de la corporació pública, María Eizaguirre.

La notícia, comunicada després de la conclusió de la gran final que ha tingut lloc al Pala Olímpic de Torí (Itàlia), arriba després que diverses ciutats com Barcelona o Las Palmas de Gran Canaria ja haguessin posat sobre la taula la seva oferta de ser seu del festival de l'any vinent en els dies previs a la gran final del certamen.

Eizaguire ha insistit que la decisió d'oferir-se com a seu s'ha pres "en les últimes hores". A aquest respecte, RTVE va negar aquesta mateixa setmana que, tal com havia publicat El Confidencial, s'hagués preparat una proposta després d'un primer contacte amb el Govern ucraïnès.

El president d'aquest país, Volodimir Zelensky, va informar ahir nit a les xarxes socials que Eurovisió tindrà lloc al seu país.

"El nostre coratge impressiona al món, la nostra música conquesta Europa! L'any vinent Ucraïna rebrà Eurovisió per tercera vegada en la seva història. I crec que no serà l'última. Farem tot perquè un dia els participants i convidats del festival se celebri en la ucraïnesa Mariúpol", ha escrit.