La Coral Cardonina recuperarà demà diumenge (18.30 h) el certamen musical Cardona Canta després de l'aturada per la pandèmia, i en la vuitena edició retrà homenatge al mestre Francesc Vila en el seu centenari. El concert, al qual hi és convidada l'Agrupació Coral de Talamanca, tindrà lloc a l'església parroquial de Sant Miquel de la vila ducal, i les entrades es poden adquirir al preu de 5 euros des de mitja hora abans de l'inici, a les taquilles.

Les dues darreres edicions de Cardona Canta es van haver de suspendre, però la jornada de germanor coral retorna amb força reconeixent la trajectòria del compositor i director Francesc Vila (Castellbell i el Vilar, 1922-2011). Aquesta figura rellevant del moviment coral català va llegar diverses composicions, i a Cardona encara força cantaires que recorden els intercanvis que la Coral Cardonina va realitzar amb la Capella de Música Burés quan Vila n'era al capdavant.

Josep M. Casafont, Francesc Vila i la Capella de Burés a Cardona, el 1978 ARXIU PARTICULAR

Una de les formacions implicades en els actes de l'any Francesc Vila és l’Agrupació Coral Talamanca, que protagonitzarà la primera part del concert interpretant diverses peces del mestre. En la segona meitat serà el torn dels grups cardonins: els infants i els joves de l'escola Musicant, les formacions del Casal de Gent Gran (La Coral L'Amistat i el conjunt Salabror de Mar) i, com a cloenda, la Coral Cardonina. En aquest segon bloc, la música de Vila també tindrà una presència destacada.

Els cants de germanor, amb un prop d'un centenar de cantaires a l'escenari, posarà el punt final a la jornada. El certamen té el suport de l'Ajuntament de Cardona, la Fundació Cardona Històrica i el Museu de Sal Josep Arnau.