El Museu de Manresa inaugura aquest dimarts, 4 d’octubre, l’exposició fotogràfica ‘Sant Ignasi. La Petjada del Pelegrí’, organitzada per l’Ajuntament, Foto Art Manresa, Manresa 2022 i el Museu, amb la col·laboració de diverses entitats. La mostra es presenta com un recull d’empremtes que Ignasi de Loiola va deixar en el patrimoni de la ciutat de Manresa, a través de 65 fotografies.

L’acte d’inauguració començarà a les 19.30h i anirà a càrrec del tinent d’alcalde de Turisme i Projecció de la Ciutat, Joan Calmet; del director del Museu Comarcal de Manresa, Francesc Vilà; i de representants de FotoArt Manresa.

L’exposició, presentada en el marc dels actes de Manresa 2022, posa en valor el patrimoni ignasià, la riquesa arquitectònica i els detalls paisatgístics de cada instantània de la ciutat. Els edificis històrics són els protagonistes i el focus principal d’un conjunt de fotògrafs.

La naturalesa participativa del projecte proposa un recorregut de 65 fotografies en diàleg amb imatges antigues de diferents arxius fotogràfics. La tasca documental presenta fotografies antigues dels llocs que encara existeixen i alguns desapareguts actualment.

Hi ha col·laborat, entre d’altres, l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Arxiu de Montserrat, l’Arxiu de La Santa Cova de Manresa i les col·leccions privades de les famílies Closes i Altimiras. Els autors i socis de Foto Art Manresa del projecte són Lluís Casahuga, Jordi Preñanosa, Josep Galera, Robert Santamaria, Joan Antoni Closes i Pep Moyano. Foto Art Manresa té una important trajectòria associativa i artística, amb més de 40 anys presentant exposicions.

La mostra es podrà visitar fins al 6 de novembre, de dimarts a diumenge de 10 a 14 h, i els dissabtes també de 17 a 20 h.