El quadre de Ramon Casas que subhastava aquest dijous Subarna ha quedat finalment sense comprador, segons han confirmat a l'ACN fonts de la firma. La pintura a l'oli representa una misteriosa monja al monestir de Sant Benet de Bages, un treball quasi inèdit de l'autor que data del 1917, propietat d'un particular i que mai ha estat prestat a un museu. El preu de sortida era de 60.000 euros. La casa de subhastes barcelonina afirmava abans de l'audició que l'autenticitat del quadre la confirmava el fet que apareix al catàleg complet citat i fotografiat per Isabel Coll, experta de l'artista. Subarna decidirà ara els passos a seguir, que probablement passin per deixar reposar el treball i tornar-lo a treure a subhasta d'aquí a uns mesos.

Des de Subarna subratllen que el preu de sortida per a un autor i a una tela d'aquestes característiques era "molt correcte" i expliquen que habitualment obres així oscil·len entre els 100.000 i els 120.000 euros.

També manifesten que la tela ha generat molta expectació, i per això confien que en properes subhastes el quadre pugui trobar comprador. La pròxima subhasta que organitza Subarna és el 15 de desembre, però probablement la pintura de Casas no hi serà. Segurament es deixarà reposar fins a la propera, el febrer de l'any vinent.

Sant Benet de Bages, monestir reconvertit en casa particular i fàbrica tèxtil a partir de 1907, va ser un dels marcs artístics més importants per a l'artista, geogràficament lligat a la família de la seva mare.