El TIFA tornarà a omplir Borredà

El certamen, que comença avui i acaba diumenge, pretén repetir l’èxit de l’any passat i arrelar

El TIFA tornarà a omplir Borredà

El TIFA tornarà a omplir Borredà / ALEX GUERRERO

La segona edició del festival TIFA tornarà a unir família, teatre i natura a Borredà. Un certamen que omplirà de nou la població berguedana després d’una «magnífica experiència al primer any», pels organitzadors, i que ha aconseguit que arreli amb força entre els veïns. El TIFA, codirigit per Maria Hervàs i Víctor Borràs, és un projecte obert i innovador que aposta per un programació molt variada i apte per a tots els públics.

L’edició d’enguany se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de juliol. Unes dates que, segons comenta Jesús Solanelles, batlle del municipi, «ja esperen molts veïns, que hi participen amb caràcter de voluntaris». Una figura, la del voluntari, que Hervàs considera clau alhora de «tirar endavant un projecte d’aquestes característiques». Des de l’organització, s’espera que, de nou, «la gent local i de la comarca visqui el festival activament», una circumstància que permetrà agermanar cultura, natura i municipi, pals de paller per aconseguir que el certamen hagi arrelat. De fet, perseguint aquest objectiu, l’organització ha escoltat i implementat propostes fetes pels mateixos veïns de Borredà.

El volum de visitants, preveu Hervàs, «serà similar al de l’any passat», encara que la codirectora, avisa, «que també pot ser que augmenti». Davant d’aquestes previsions, i amb l’objectiu de mantenir l’esperit tranquil i sense estrès promogut en la primera edició, «s’ha doblat la oferta d’algunes propostes i tallers, que per la seva naturalesa necessitaven ser de caràcter més reduït». D’aquesta manera, es garanteix que més persones puguin gaudir de l’activitat en concret sense la necessitat d’augmentar en excés els grups.

A l’edició d’enguany tampoc hi faltaran els cagallons, la moneda social del TIFA mitjançant la qual es pot entrar als espectacles de pagament. D’aquesta manera, doncs, des de l’organització «es pretén crear consciència social sobre la gestió dels diners», a més de ser una queixa per la inexistència de caixers automàtics a la vila del Berguedà. Tot i l’existència del cagalló, la codirectora del certamen ha confirmat que hi haurà moltes activitats gratuïtes. Hervàs, recorda, a més, que les tires de sorteig seran també un dels altres atractius del festival, uns sorteigs que es faran al final de cada dia, i que oferiran productes de totes les botigues locals.

La programació tornarà a apostar per les activitas al carrer i a la natura, amb la col·laboració d’artistes amb vincles personals amb la població berguedana. Tot i això, no s’oblidaran els tallers a la Cabanya de la Boscana o a la piscina municipal; les obres i concerts al Teatre Puigmal i, aquesta nit, cinema a la fresca a les escales de l’Església. A més, diumenge torna, a la Plaça Major, la segona edició del Mercat de la Fusta.

[object Object]

LA BORREDANARRA

Avui, una activitat gratuïta amb històries per al públic familiar que durarà al voltant d’una hora en total (19 h). Totes les narradores tenen vincles amb Borredà, Rosa Pinyol serà al racó del Silenci, Laura Dorna a la Placeta, i Alba Mascarella a la Plaça del Pou.

CONCERT TEATRALITZAT

Aupa Strings presenta dissabte al migdia (12.30h) Playlist, un concert teatralitzat de tres músics que s’influencien mútuament fusionant música clàssica, pop, funk... Un espectacle per a infants a partir de 4 anys amb aforament limitat al Teatre Puigmal.

EL MERCAT DE LA FUSTA

Tornarà a ser, diumenge al matí (10-15h), el plat fort del festival. Artesania amb un elevat valor artístic i que opera amb un element molt lligat a Borredà. Paral·lelament, es faran jocs per a infants majors de 4 anys amb protagonistes fets de fusta.

CONCERT FI DE FESTA

Els frescos i irreverents Fenya Rai, presentaran diumenge a les 19 h a la Placeta, el seu segon llarga durada: Plaça Major. El grup, que combina cançons d’arrel amb varietat de ritmes, amenitzarà la vetllada i posarà el punt final a la segona edició del TIFA.